Вести

Гојковић: Врло је необично да опозиција не тражи изборе

Председница Скупштине Србије и функционер СНС Маја Гојковић изјавила је данас да владајућа већина не бежи од избора, али да их опозиција и не тражи, што је, каже, врло необично.

"Политичарима из опозиције би ваљда требало да буде циљ да се избори распишу и да на њима победе бољим програмима од програма Владе Србије. Они не траже изборе, што је необично, пошто увек опозиција жели да изађе на изборе", рекла је Гојковић.

Председница парламента каже да избори нису ни потребни у овом тренутку пошто се Србија бави тиме како да помогне Србима на КиМ да преброде ове тешке економске мере.

Гојковић истиче да Приштина својим мерама угрожава основна људска права Србима на КиМ, што је незамисливо у 21. веку.

На питање да ли се ствара предизборна атмосфера и који је циљ протеста, Гојковић наводи да они који организују протесте желе да направе отклон и кажу да ти протести нису политички и да нису опозиција.

"Ипак, свако је сведок да јесу политички и да они организују те протесте", рекла је Гојковић.

Она је рекла да је влада успела да обезбеди за 2019. до сада најбољи буџет од 2012. године.

"Ако опозиција жели изборе, наш задатак је да излазимо на изборе да би чули вољу грађана Србије. Ми не бежимо од тога", поручила је Гојковић.

Гојковић је рекла да је опозиција најавила да ће правити хаос у парламенту и онемогућити редовно доношење зкаона.

Гојковић је навела да су сви могли да виде немиле сцене када је Бошко Обрадовић ударио председника посланичке групе СНС, као и да је она физички малтретирана у кабинету и брутално вређана од представника Савеза за Србију.

"Дугачка је листа агресије коју поједини опозицини посланици врше и креирају такву атмосферу", додао је Гојковић.

На питање шта очекује од косовског парламента који ће данас на ванредној седници разматрати "нацрт споразума између Косова и Србије" и колико ће та дискусија утицати на Србију, Гојковић је рекла да наравно да неће утицати.

Поручила је да је Србија спремна да наставимо дијалог када буду укинуте незаконите таксе од 100 одсто које је Приштина увела за робу из централне Србије и БиХ.

"Наш је захтев да се укину ове незаконите мере и моћи ћемо да разговарамо, а њихова је ствар какве они планове припремају и колико далеко имају намеру да оду у радикализацију односа према Србима на КиМ и према Србији и БиХ", навела је Гојковић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва