Вести

Гојковић: Западу је најлакше да комуницира са марионетама

Бесан став представнице Малте Ванесе Фрејжер и пристрасност према приштинској делегацији, коментарисала је потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић, гостујући на телевизији Информер.

Министарка Гојковић истакла је да људи који су Србима вадили органе на Косову и Метохији данас бивају награђивани и уважавани на Западу.

"Западу је најлакше да комуницира са марионетама којима само треба да кажу како да понизе Србију, него са Вучићем који заступа деликатну позицију Србије. Да се ми као политичари мешамо у политику Северне Македоније, Босне и Херцеговине и Црне Горе били би санкционисани и нападани, а када Курти то ради у Македонији нико о томе не говори. Људи који су вадили органе Србима на Косову и Метохији били су награђени на Венецијанском бијеналу наградом за ликовну уметност. Видело се колико је Фрејжерова блиска са приштинским властима где се са њима грлила и љубила на некој вечери, због чега је онако бесно прекинула председника Вучића када је указао да није постојао договор о времену. Морамо да вратимо пиједестал у Уједињене нације где треба да се прича о битним питањима где има слуха за нашу реч, јер ту има латиноамеричких и афричких земаља које су пацифистичке и интересују се за оно што Србија има да каже", рекла је министарка Гојковић.

Додала је да представници опозиције попут Владете Јанковића позивају народ да изађе на улицу и покаже мржњу према председнику Вучићу.

"Није доста што смо осудили сваки злочин који се десио на Косову и Метохији или Сребреници, што Британци упорно одбацују и покушавају да прогласе геноцид и не престају са непрестаном мржњом према нама. Шокирана сам изјавама домаће опозиције попут Владете Јанковића које су пуне енергије мржње позивајући грађане Београда да изађу на улицу и искажу мржњу према председнику и да је добро што се све ово дешава Србији, што ће они искористити да седну у фотеље. Стравична трагедија 3. маја је нешто најгоре што се десило у Србији и то по први пут у историји, на чему је неко правио политичке поене наводећи како је то одлично", рекла је министарка Гојковић.

 

 

Извор: Информер