Вести

Гојковић: Згрожена сам недоличним вређањем председника Вучића

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић осудила је данас увредљиву карикатуру коју је на насловној страни објавио дневни лист "Данас" наводећи да је згрожена приземним вређањем председника Републике Србије Александра Вучића, као и ширењем мизогиније.

"Згрожена сам овим недоличним и најприземнијим вређањем председника Републике Србије Александра Вучића у још једном покушају његове дискредитације", навела је министарка Гојковић.

Истакла је и да је се на овај начин недопустиво шири мизогинија, вређају и омаловажавају жене и мајке, што је, како је истакла, "посебно опасно имајући у виду да овакви начини изражавања само додатно подстичу дискриминацију жена и представљају опасну претњу по унапређење родне равноправности и борбе против свих облика насиља, против чега настојимо да се као друштво изборимо".

Министарка Гојковић је указала да иако је Србији слобода медија загарантована, "несумњиво је да се та слобода злоупотребљава и да многима служи искључиво као параван за вређање политичких неистомишљеника и подстрекивање мржње". 

"Апелујем на све актере јавног живота у Србији, а посебно медије да се уздрже од говора мржње и дискриминације жена. Позивам надлежне институције, као и све пристојне људе у Србији да будемо јединствени и да заједно станемо на пут говору мржње, мизогинији и насиљу", поручила је министарка Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг