Вести

Грађани широм Србије прикључују се акцији СНС-а „Помозимо комшији“

Ниске температуре ни овога пута нису утицале на велики одзив активиста Српске напредне странке широм Србије да учествују у акцији солидарности „Помозимо комшији“. С обзиром на временске прилике и потребе угрожених суграђана, акција помоћи се одвија свакодневно.

ОО СНС Оџаци се укључио у ову акцију тако што су активисти реализовали низ активности у више насељених места на тој општини. Очистили су прилазе основним школама и предшколским установама, олакшали проходност путева и очистили од снега све прилазе до амбуланте, месне заједнице, поште и околних продавница у том месту. Такође, у сарадњи са докторима, старијим лицима је пружена примарна здравствена заштита, односно провера крвног притиска као и нивоа шећера у крви. Акција чишћења снега изведена је и на пијачном простору у Бачком Брестовцу, а  активисти су од снега и леда очистили још и прилаз до сеоске амбуланте у Лалићу.

Активисти Српске напредне странке ОО Сурчин, обишли су старије суграђане у насељу Бечмен и Јаково,   помогли им у набавци намирница, лекова и других потрепштина. Такође, активисти су обишли две социјално угрожене породице у и том приликом им  уручили пакете са основним животним намирницама. На исти начин, акцији су се прикључили и активисти СНС-а из насеља Добановци.

Ватрогасно друштво из Куцуре, ком се овим путем захваљујемо,  помогло је активистима ОО СНС Врбас у чишћењу од снега  прилаза и  дворишта ОШ „Братство јединство" у Куцури.

Комшијама су од велике помоћи били и активисти ОО СНС Сурдулица који су очистили прилаз до Специјалне болнице за плућне болести, лед и степенице испред Диспанзера, као и пешачку зону (тротоар) између Здравственог центра и Специјалне болнице.

На београдској општини Чукарица један од проблема, који највише мучи наше старије и болесне суграђане нарочито у зимском периоду, је припрема огрева за зиму. У склопу акције „Помозимо комшији“ активисти ОО СНС Чукарица су овог викенда вредно радили на цепању и слагању дрва, како би нашим суграђанима који нису у стању да сами припреме огрев обезбедили уживање у топлом дому током предстојећих хладних дана.У склопу исте акције, активисти су разбили и уклонили лед испред Војно-медицинског центра у Улици Кнеза Вишеслава. Они су обишли и једну старију суграђанку са инвалидитетом и том приликом јој помогли у сређивању стана и набавци лекова, а такође су договорили кућну посету лекара. На истој општини, активисти СНС-а су чистили од снега и леда прилаз Хитној помоћи Дома здравља „Др Симо Милошевић“ у овом чукаричком насељу, затим степениште које повезује Шавничку улицу са аутобуским стајалиштем и супермаркетом, уклонили су снег и лед са степеништа које повезује улицу Беле воде са аутобуским стајалиштем у Водоводској улици, испред зграде Тринаесте београдске гимназије и Шумарског факултета, и на тај начин омогућили безбедан прилаз овим установама ученицима, студентима и професорима. Очишћена је и приступна стаза и степениште испред зграде у Улици Чеде Миндеровића, како би било омогућено сигурно кретање свих станара, а нарочито старијих суграђана. Активисти СНС-а ОО Чукарица, показали су велику одговорност и емпатију према старијим и болесним суграђанима, па су обавили низ активности у виду донирања пакета са животним намирницама, лековима, помоћи при одлаксу лекару, око превоза и пружања стручне медицинске неге.

ОО СНС Лесковац организовао је акцију чишћења простора око локалног вртића.

Активисти ОО Сремска Митровица чистили су тротоар и степениште који воде до предшколске установе у насељу М. Хуђи и прилазе институцијама у ужем центру града.

У Нишу, у огранизацији ОО СНС Ниш очишћени су прилази апотекама, амбулантама, основним школама, главним и споредним улицама у насељима Бубањ, Паси пољана, Лалинац, Чокот, Горње Међурово, Ново село и Црвена Звезда, чиме је Српска напредна странка у Нишу показала солидарност и бригу како за старе и болесне суграђане, тако и за најмлађе.

Активисти СНС-а у Шиду очистили су центар села, као и простор испред православне цркве. Ово је још само један у низу успешних дана у акцији „Помозимо комшијама“ у организацији напредњака из Шида.

Омладина ОО СНС-а из Малог Зворника је помогла у чишћењу непроходних прилаза у центру града, док су у Богатићу напредњаци акцију чишћења снега спровели на имању намењеном за стара лица и лица са посебним потребама.

Крагујевачки напредњаци спровели су акцију чишћења снега испред филијале поште у насељу Багремар у Крагујевцу.

Унија жена ОО СНС Жабаљ успешно је организовала акцију поделе гардеробе социјално угроженим грађанкама и грађанима, и тој акцији се одазвало око 30 грађанки и грађана.

Активисти СНС-а из Љубовије помажу старијим и болесним суграђанима у чишћењу снега и обезбеђивању огрева.

Бригу за старије и болесне суграђане показали су и активисти СНС-а из Јагодине учешћем у акцији чишћења снега испред зграда Дома здравља у Јагодини и Геронтолошког центра, док су у Медвеђи напредњаци показали првенствено бригу за најмлађе чишћењем снега испред  Вртића и Дома културе.

Активисти ОО СНС Врбас очистили су снег са платоа код чесме са жутом водом у Змајеву.

Напредњаци у Врању очистили су снег око Здравственог центра Врање и помогли старијим грађанима да оду код лекара.

У склопу ове акције ОО СНС Бујановац је учествовао у чишћењу снега око Средње економске школе и комшијских кућа.

Током викенда, активисти Српске напредне странке у Димитровграду обишли су села Поганово и Драговита и помогли старачким домаћинствима у чишћењу снега, набавци животних намирница и достави огрева.

Активисти СНС на београдској општини Палилула, у насељу Вишњичка бања, доделили су пакете са животним намирницама социјално угроженим породицама, у Улици Драгослава Срејовића организовали су акцију поклањања гардеробе једној породици слабијег социјалног статуса, а у насељу Крњача активисти су очистили снег и лед испред и око вртића „Мимоза“, како би најмлађима омогућили лакши и безбеднији приступ и боравак у истом.

Још једном желимо да се захвалимо свим грађанима који су се придружили нашој акцији „Помозимо комшији“, и  следе наш пример, без обзира на страначко опредељење, пол, верску и националну припадност.

Српска напредна странка наставља са овим активностима  у складу са потребама грађана, којима је помоћ најпотребнија током хладних дана.

 

 

Фото галерија