Вести

Гујон: Борићемо се за нашу Србију још јаче

Члан Председништва Српске напредне странке Арно Гујон рекао је, на предизборном скупу Српске напредне странке "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Смедереву, да када је долазио 2004. године у Србију није ни слутио да ће остати и постати део ове државе, као и да ће данас говорити испред председника Србије и народа Србије.

"Дошао сам 2004. године, након антисрпских прогона на Косову и Метохији, где су људи изгубили своје домове, цркве, због лажи које су се шириле о српском народу, јер моји родитељи нису веровали у те лажи. Учили су нас да су нам пријатељи и савезници, тај храбар народ нас подсећа на наше претке", додао је Гујон.

Гујон је подсетио и на речи Алфонса де Ламартина, који је рекао да су "Срби попут храста, са којим можете да се борите, али га не можете савити никада".

Гујон је рекао да је у Србију остао због њене културе, традиције и њених вредности.

"Желим да се борим и делам са вама, са председником Александром Вучићем, за нашу отаџбину, за нашу децу", рекао је Гујон.

Гујон је додао да Србија треба да буде поносна на своје резултате, на своје претке и традицију и да не сме да се врати уназад.

"Подржавам нашег председника, подржавам га због добрих резултата, раста пензија, плата, отварања фабрика, због Косова и Метохије, због подршке Србима у Републици Српској, Хрватској, у дијаспори", додао је Гујон.

"Да будемо сложни, да се боримо за слободу, за победу, Србија се не сагиње, 17. децембра један је избор - "Александар Вучић - Србија не сме да стане", истакао је Гујон.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести