Вести

И ове недеље активисти СНС-а у акцији „Помозимо комшији“

Услед ниских температура, акција „Помозимо комшији“ се наставља, па су тако и активисти ОО СНС Сурдулица, наставили са својим активностима у оквиру ове акцијеи очистили тротоар у улици Вука Караџића, како би грађанима обезбедили сигурно кретање и смањили повреде услед пада.

Активисти СНС-а у Вршцу помогли су једном старијем комшији у сређивању тавана, док су Активисти Српске напредне странке ОО Сурчинразговарали са својим суграђанима о проблемима који их муче, и том приликом су од сопствених средстава обезбедили огрев за једну социјално угрожену суграђанку.

У Инђији су напредњаци помагали својим старијим и немоћним суграђанима у чишћењу заосталог снега и леда испред њихових кућа, и омогућили им безбедан приступ до својих домова, док су активисти у Врбасу обишли једну старију суграђанку и припремили јој огрев.

Захваљујући вредним активистима ОО СНС Чукарица уклоњен је снег и лед са централног степеништа које води од ОШ „Уједињене нације“ до ВМЦ-а, а у близини којег се налази вртић „Дечији гај“, као и снег са платоа испред поште у Палисадској улици. Aктивисти су, такође, очистили стазе и прилазе клупама у парку у Кировљевој улици, који представља честу путању великог броја грађана који живе у овом делу Бановог брда. Такође у овом парку постоји и дечије игралиште, које деца често користе и у време зимског распуста. Једној старијој суграђанки активисти су  помогли и у припреми огрева за зиму.

У Шиду, активисти СНС-а неуморно настављају са акцијом "Помози комшији", и боре се са минусом посипајући со како би отопили лед који је покрио велики део Насеља Исток. Српска напредна странка ОО Шид стоји, као и увек, на располагању свим мештанима општине Шид, којима је помоћ потребна током хладних дана.

На београдској општини Палилула, активисти Српске напредне странке помогли су  суграђанима у Великом Селу и Сланцима да исеку дрва и припреме огрев за зиму. На овој општини ни овога пута није изостала помоћ социјално угроженим суграђанима којима су додељени пакети са основним животним намирницама.

Активисти СНС-а на Савском венцу посебну пажњу, и данас, су посветили старијим суграђанима, па су обишли једну баку која станује сама у Улици Краљице Наталије. Бака  не види на једно око и не излази из куће, па су јој наши активисти већ раније помогли око вађења личне карте, а данас су је обишли како би видели да ли јој је неопходна нека помоћ, и однели пакет са основним намирницама који су донирали из личнох прихода.

Симпатизери и активисти Српске напредне странке, заједно са Удружењем ,,Добро срце”, организовали су бесплатну поделу дрва за огрев за 22 угрожена домаћинства са територије сва три насељена места општине Србобран. Свака породица добила је по 2,5 кубних метара дрва, а поред тога обезбеђен је и по џак кромпира за наше суграђане који су се суочили са тешком материјалном ситуацијом. Српска напредна странка Србобран организује и бесплатно цепање дрва за све који то нису у могућности да раде. Довољно је само да се јаве дежурним активистима Месних одбора који након тога излазе на терен.

Будући да Зрењанин није погођен временским непогодама као јужнији делови Србије, спроведена је једна акција чишћења и разбијања леда  испред дома здравља, апотеке и месне заједнице у зрењанинском насељу Зелено Поље. Акција, у којој су учествовали активисти Месног одбора „Зелено Поље“ и Уније пензионера Градског одбора Српске напредне странке је одлично протекла о чему говори податак да су грађани у великом  броју прилазили, распитивали се о чему се ради и помагали активистима. Оно што је потресло Зрењанинце у протеклом периоду јесу две несреће које су задесиле наше суграђане којима су до темеља изгореле куће. Градски одбор СНС у Зрењанину реаговао је брзо и укључио се како би се овај проблем што пре решио.

У Путникову, активисти ОО СНС Ковачица, помогли су једном комшији у припреми огрева, док су у Младеновцу функционери ОО СНС посетили домаћинство једног болесног суграђанина и уручили му пакет хуманитарне помоћи у виду гардеробе и основних животних намирница.У оквиру исте акције, у насељу Селтерс, активисти су обишли стару, болесну, суграђанку и однели јој пакете хуманитарне помоћи који се састоје од основних животних намирница и средстава за хигијену.

Горан Спасојевић, један од координатора ОО СНС у Младеновцу и члан општинског Већа, обишао је старачко домаћинство у МО „Кораћица“ и у разговору са члановима породице понудио помоћ у набавци лекова и лечењу болесног суграђанина.

У организацији акције „Помозимо комшији“ ОО СНС Сурчин, једна активисткиња је поклонила свој исправни фрижидер једној самохраној мајци, јер њен није више био у функцији.

Сви они, којима је помоћ неопходна у ком год делу Србије да се налазе, могу да се јаве најближем месном или општинском одбору Српске напредне странке, у свом месту,  и затраже неопходну помоћ. Српска напредна странка ће, као и до сада, дати све од себе да помогне, колико год је потребно, у складу са својим могућностима.

Српска напредна странка захваљује свима који учествују у акцији „Помозимо комшији“, и позива све оне који желе и могу, без обзира на пол, верску и националну припадност, да се прикључе акцији.

 

 

Фото галерија