Вести

И први дан фебруара у знаку акције „Помозимо комшији“

Као и протеклих хладних дана, и данас се широм Србије одвијала акција солидарности коју је покренула Спрска напредна странка „Помозимо комшији“.

У Инђији су активисти СНС-а у насељу Чортановци обишли старије суграђане и помогли им у набавци лекова, животних намирница и огрева. Они су, такође, својим старијим комшијама помогли у чишћењу заосталог снега и леда и омогућили им безбедан приступ до њихових домова у Инђији.

Активисти ОО СНС Врбас однели су неопходне намирнице једној старијој суграђанки, која је избегло лице, и живи од социјалне помоћи.

На Савском венцу активисти СНС-а данас су почистили снег и лед који се отапао и стварао бљузгавицу испред улаза у зграду Клиничког центра Србије. Такође, посули су со како се не би стварала поледица на изузетно прометном делу општине.

У оквиру исте акције, активисти ОО СНС Земун данас су обишли својим старијим суграђанима помогли у набавци намирница и лекова. Један старији брачни пар нарочито се обрадовао доласку активиста, јер у овим зимским данима, како кажу, највише им недостаје друштво. 

Активисти ОО СНС Сурдулица били су вредни и данас, па су од снега и леда чистили пешачки мост на реци Врла, као и прилаз до цркве Св.Ђорђе.

Као и до сада, активисти СНС Чукарица, активно су учествовали у акцији „Помозимо комшији“, па је једна активисткиња, иначе по занимању медицинска сестра, обишла један старији брачни пар и суграђанку, којима је измерила крвни притисак и помогла у набавци лекова. Активиста, физиотерапеут, са МО Виногради 1 и 2 помогао је једмој суграђанки у терапијама које се састоје у ојачавању и истезању мишића. Активисти СНС у насељу Рушањ такође су пружили помоћ старијим суграђанима у набавци лекова и мерењу вредности крвног притиска. Помоћ од стране СНС активиста старијим суграђанима није изостала ни у насељима Церак, Железник, док су у Сремчици помогли једној социјално угроженој породици у припреми офрева за зиму. С обзиром на то да хладни дани још увек трају, акција је усмерена на омогућавање безбедног прилаза зградама свим суграђанима, како услед леда не би долазило до повреда, па су активисти од снега и леда чистили и пешачке стазе у Липовачкој шуми, просторе око клупа за одмор, као и аутобуска стајалишта у Остружници.

Омладина ОО СНС Гроцка из Брестовика спровела акцију чишћења смећа код ОШ „Мића Стојковић“ и дуж улица Вучка Милићевића, Миће Стојковића и Пута за Умчаре, као и акцију чишћења снега и леда, и посипања соли око месне заједнице у Заклопачи.

Активисти СНС-а из Пећинаца помогли су у чишћењу снега испред кућа старачких домаћинстава, као и испред школе у у Дечу и Ашањи.

У насељеном месту Рогача Активисти ОО Сопот обишли су једну старију суграђанку и припремили јој огрев, док је у Трстенику омладина ОО СНС организовала акцију посипања соли на главном шеталишту у центру града, како би се повећала безбедност грађана.

Активисти СНС-а на општини Палилула у Београду, однели су пакете са основним животним намирницама једној социјално угроженој породици, која живи у јако лошим условима у насељу Карабурма, док су у Сурчину активисти СНС-а своју суграђанку одвезли на први специјалистички преглед након операције.

Српска напредна странка ће, као и до сада, настојати да помогне колико год је потребно и у складу са својим могућностима, свим грађанима којима је помоћ неопходна у неповољним временским условима.

Грађани могу да се јаве најближем месном или општинском одбору Српске напредне странке, у свом месту,  и затраже неопходну помоћ.

Српска напредна странка захваљује свима који учествују у акцији „Помозимо комшији“, и позива све оне који желе и могу, без обзира на пол, верску и националну припадност, да се прикључе акцији.

 

 

Фото галерија