Вести

Ивковић: Ђилас не може да нам опрости борбу против нарко-дилера

Чланица Председништва Српске напредне странке и државна секретарка Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић изјавила је да су поједини блиски сарадници једног од лидера СзС Драгана Ђиласа повезани у пословима с дрогом и упитала да ли је борба државе против нарко-дилера разлог свакодневних напада на државни врх.

"Невероватно је како су сви који имају везе са Драганом Ђиласом уплетени у послове са дрогом и још невероватније како Ђиласу то ни најмање не смета", навела је Поповић Ивковић.

Према њеним речима, за Ђиласа би "нормална Србија" била да се политичари брину да "нарко-дилери не остану гладни и организују истовремено линч полицајаца који се дрзну да их ухапсе".

Поповић Ивковић и да се управо тако понашао Ђилас када му је ухапшен шурак Милан Дабовић са 2,4 килограма кокаина изузетне чистоће.

"Довозио му је храну у затвор. Због овог нарко-дилера осуђеног на шест година затвора и данас Ђилас линчује у јавности полицајца Горана Папића, који га је ухапсио", наводи Поповић Ивковић.

Поповић Ивковић наводи да Ђилас народу у Србији не објашњава ни како му је један од најближих страначких сарадника у Куршумлији Милутин Бакић ухапшен, јер је усред ванредног стања шверцовао у камиону 66 килограма марихуане.

"Хвалио се да му је то један од највреднијих страначких одбора", наводи Поповић Ивковић.

Додаје да Ђилас није објаснио ни блискост Маринике Тепић са Новаком Филиповићем, нити његов ангажман у својој странци, када је Филиповић ухапшен због наркотика.

"Против Филиповића се и даље води поступак због наркотика. И то не мења чињеница да је у јавност испливало да је по Мариникином налогу требало да исељава новинаре из њихових градова, јер јој се није свиђало шта пишу", рекла је Поповић Ивковић.

Наводи и да је Ђилас "јуришао са саборцем из Двери Урошем Савићем" на зграду РТС-а и њихове новинаре прошле године, а који је, како је рекла, ухапшен опет у вези са дрогом.

"Да ли нам Ђилас и саборци борбу против нарко-дилера не могу опростити? Јасно је народу у Србији да је то разлог ваших свакодневних напада на председника Србије Александра Вучића, министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића и часне припаднике МУП-а. Али предаја за нас никада није била опција, не одустајемо од бескомпромисне борбе против свих видова криминала", поручила је Поповић Ивковић.

 

 

 

Извор: Танјуг