Вести

Ивковић: Насилници Ђилас, Трифуновић и други у СзС су и женомрсци

Промовисање насиља у друштву и над женама очигледно је део политичког програма Савеза за Србију оцениле су данас чланице Председништва СНС и позвале цивилни сектор и све који се баве јавним послом, да осуде прогон од стране челника СзС-а свих оних који другачије мисле од њих.

Функционер СНС Биљана Поповић Ивковић најоштрије је осудила увреде које су јуче упућене новинарки и казала да је и сама након што је јуче реаговала и сама сам била изложена линчу.

“Поред тога што су насилници, Ђилас, Трифуновић и други у СзС су и женомрсци. Они и њихови следбеници су јуче послали поруку да је дозвољено да жена буде убијена и да је курва”, казала је Поповић Ивковић и истакла да такво насиље морају сви да осуде.

Навела је да су из СзС послали јасну поруку да је жена курва и да је треба убити и подсетила да је 2018. године у Србији страдало 33 жене у породичном насиљу.

“Ђилас који организује такозване грађанске поруке шаље поруку туци и убиј своју жену”, казала је Поповић Ивковић.

Ивковић је изразила очекивање да ће се сви актери друштва, невладине организације, повереница, медији, стати у одбрану жена.

“Мене још више забрињава што жене у СзС ћуте на ову тему”, каже Поповић Ивковић и истиче да је исти тај Трифуновић који је јуче новинарку назвао курвом отишао корак даље и председника Вучића упоредио са Адолфом Хитлером - нацистом који је убио 70 милиона људи.

“То је болесно, тај човек под хитно треба да затражи лекарску помоћ”, казала је Поповић Ивковић.

 

 

Извор: Танјуг