Вести

Избори једини излаз из кризе

држава је угрожена територијално, угрожена је страшном економском кризом, истовремено постоји делегитимисаност парламента Србије и једини начин да земља почне да излази из кризе у којој се налази јесу ванредни парламентарни избори.

Кад кажем да се држава налази у великој територијалној кризи, то можете да видите и по ономе шта се збива на Косову и Метохији. Ми најоштрије осуђујемо формирање нуклеуса албанске војске која, не само да не служи за заштиту Срба,  или свих становника јужне српске покрајине, већ су то они исти који су учествовали у злоделима, масакрима и убијању Срба. Јучерашња изјава Хашима Тачија да је Србија починила геноцид  и окупацију Косова те да Косово никада није било српско, показује, у случају да човек није клинички случај, показује колико далеко може да иде безобзирност оних који су учествовали у отимању српске територије, оних који мисле да могу да узимају оно што је српско у сваком могућем тренутку.    

 

Са друге стране, Статут Војводине је наставак територијалне кризе Републике Србије, јер међународно правни субјективитет са Републике Србије прелази на Аутономну Покрајину Војводину, уколико се овакав предлог Статута усвоји у Скупштини Србије. Ми још једном апелујемо на све озбиљне политичаре у овој земљи да одустану од те идеје, јер Статут Војводине у оваквом облику какав је предложен ништа добро неће донети ниједном грађанину ни Србије, ни њеног северног дела.   

 

Што се тиче свакодневних прича о мандатима, да и то једанпут завршимо. Прво, нико нам ништа не чини нигде,  нити нам је кад чинио, и видимо да су се сви ујединили против српских напредњака. Кад треба да смењују Тому Николића и Јоргованку Табаковић све им је у реду. Онда хоће да не дају да имамо представника у нашим сталним делегацијама у различитим  међународним организацијама. То је немогуће. Ако им сметамо, ако постоји у Уставу и закону једно слово по којем могу да нам узму мандате, нека узму те мандате, али видећете да не могу да газе Устав и закон, нико не може да га гази. Могу о томе разни лажови и покварењаци, сецикесе и они који никада ништа у животу нису прочитали, па ни Устав Републике Србије, да причају свакодневно глупости. Али ево ја их позивам у име Српске напредне странке, ако имате по Уставу и Закону било какву могућност да узмете мандате ајде узмите мандате, немој више да се правите блесави као да нешто чините напредњацима или не  знам коме. Немој да нам чините ништа више. Све сте нам отели што сте могли. Хајка која се води против СНС је незабележена у историји не српског, већ овог  дела европског парламентаризма. Оно кроз шта смо прошли у последња четири месеца, ајде да кажемо 80% Тома Николић, а 20% ја, кроз то ниједан човек у овој земљи није прошао. Никоме од вас то не бих пожелео.Кроз такву бујицу лажи, покварењаштва, измишљотина, увреда, клевета, то нормалан човек не може да поднесе. И ми то трпимо и још морамо да трпимо како нам, тобоже, неко чини. Хајде, немојте да нам чините. Да видим да ли можете да нам узмете у складу са Уставом и законом. Видећете да не могу. Не може нико да нам узме мандате зато што се понашамо у складу са Уставом и законом. Причамо о легитимитету. Не, нема легитимитет Тома Николић него легитимитет има Наташа Јовановић, јел неко од вас верује у то? А да није прича о мандатима, па ево вам доказа: ја сам им поклонио своје мандате које смо освојили Тома Николић и ја. Листа се звала Српска радикална странка - Томислав Николић, Александар Вучић.  Подсећам вас, 40.000 гласова смо више добили у Београду него национална листа тог дана и све мандате смо им поклонили. Поклонили. Па јел им то смета па лажу и измишљају? Очигледно је да су у ту причу умешани и ДС и СПС и њихови сателити, и наравно СРС. Свима смета Српска напредна странка. Ми смо задовољни што њима сметамо, а сметамо им зато што желимо нормалну, стабилну и пристојну Србију и ми ћемо се трудити за наш циљ стварања стабилне, нормалне и пристојне Србије и за наш циљ изборити. Могу да раде шта год хоће, могу да прете колико хоће, да измишљају шта хоће,  ми ћемо се за тај наш циљ изборити.    

 

Томислав Николић је данас примио амбасадора Шведске у Републици Србији и ми ћемо издати посебно саопштење поводом тог пријема. Али желим да вам кажем да смо нашу активност на спољнополитичком плану убрзали, у намери да обезбедимо што ширу помоћ и подршку за Србију у време тешке економске кризе. Ми не разговарамо о нашим страначким проблемима са странцима  већ разговарамо о проблемима Србије и гледамо како да помогнемо нашем народу и нашој држави.     

 

Даљи пад динара уз свакодневно трошење девизних резерви, а да нико не зна зашто бацамо, зашто смо данас бацили 36 милиона евра, да би опет имали пад од 0,4 % динара у односу на евро, показује да власт не зна шта да ради, да нема добру политику према банкама. Банке су те које ће да нас уцењују, чак и на минимално смањење референтних каматних стопа,  јер истог секунда почну да уцењују са повлачењем две ипо милијарде колико имају у репо хартијама од вредности. Наша држава нема никакав одговор зато што нема никаквог  разговора са њима.  Да ли знате да велике банке у Србији које имају иностране централе  нису дале ниједан велики кредит у овом периоду, ниједан велики репрограм. Нема рефинансирања кредита за нашу привреду зато што држава ништа није обезбедила. Касни се са гаранцијама. Кад дође март имаћемо четвртину привреде већ у  потпуном  колапсу. И то показује да су избори најбоље и  једино могуће  решење. И најјефтиније могуће решење за Србију.  Јер ако се настави оваква владавина, Србија ће улазити само  у све веће проблеме, и у веће и веће муке.   

Изволите ако имате неко питање. 

 

Новинар: Како коментаришете то што  данас нема преноса Скупштине на РТС - у и то што председница парламента више опомиње напредњаке него радикале који лупају у клупе ?   

 

А. Вучић: Јуче је Гордана Чомић опомињала оне који су дискутовали ногама уместо да изађу за говорницу и нешто кажу паментније речима, али та дискусија ногама, наочарама, оловкама, лењирима и свим  другим предметима, у то спадају и њихове ноге, дакле као што сам рекао, показује на ком нивоу је наш парламент.Они се понашају као да су им тата и мама купили оне клупе па сад имају право да их шутирају и да сав свој бес, своје незнање и неспособност искаљују на њима. Ми смо израчунали једну ствар до сада, дакле, Томислав Николић и ја као  највећи злочинци и зликовци свих времена рођених на кугли земаљској, нас двојица смо по њима, само по ономе што смо могли да забележимо и пребројимо у последња четири месеца, дакле зато што се боримо за нормалну Србију, што имамо своје мишљење, што желимо пристојну Србију, добили  481 милион евра. Дакле, 481 милион евра. Довољно је да саберете само цифре господина Гламочанина и госпође Поп-Лазић, па то је већ прешло 400 милиона , а онда кад додајете све ово што Шешељу сваког дана падне на памет па исказује кроз уста Елене Божић-Талијан онда можете да дођете до те цифре.  

Ми смо доживели то да смо психички поремећени обојица и да нам је потребна принудана хоспитализација, доживели смо то да смо најгоре убице, злочинци који  хоћемо да убијемо Војислава Шешеља, иако смо одбили сваку сарадњу са Хашким трибуналом. Доживели смо то да смо најгори могући злочинци, доживели смо то да смо самоубице, да смо опасни по околину јер  ћемо можда некога да убијемо. После свега тога ја вам кажем - ако је то цена за нормалну Србију ми ћемо је платити, али имају само један проблем, мораће да одговарају зато што су  лагали да смо негде неки динар узели. Е  нисмо узели динар од Мишковића што ће морати да се докаже и сутра ће вам један од наших активиста показати текст моје кривичне пријаве против себе, а тражићемо да видимо кад је то Тома Николић, како и на који начин било шта добио. Онда ћете установити да су они јадни, не знају како им је мало било у оној расподели од 2 милиона евра што су за буџет добили, па морају да се баве таквим измишљотинама. Поносан сам на то што за нас могу да причају шта год им падне на памет, свакојаке увреде, свакојаке измишљотине, од тога да киднапујемо народ до принудне хоспитализације због психичких поремећаја, али никада нико неће моћи да нам каже да смо узели или украли нечије паре, и због тога сам веома срећан.   

 

Новинар: А то што нема преноса Скупштине?   

Вучић: Мислим да је почео пренос. Ништа друго у животу не умеју него да се појаве за говорницом. Умрли би кад не би били у  преносу. Потпуно неспособни за било шта друго у животу. Не дај боже да им нешто треба да се предложи добро за Србију,  ма какви, али  док има преноса има и џебане, биће опет неки договори, одустаните од овога, па опет нека стотка. Знате, велика су обезбеђења неким људима, велики трошкови.   Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију.