Вести

Издржаћемо све нападе

 

И познајући их добро, тврдим да ће врло тешко да се помире с поразом. Лидер СНС-а сматра да је суштина најављене реконструкције Владе у томе да се “некако премости време” до статуса кандидата за чланство у ЕУ, одлуке о продаји Телекома, а да Влада покаже да брине, да је штедљива и да ради.
– Реконструкција је прича за малу децу, вероватно до марта, када бисмо могли очекивати да распишу изборе у Војводини, где и даље мисле да су најјачи, па би им то, ето, дало мало полета да се осете као победници, па да уђу и у парламентарне изборе – рекао је Николић.
Он је казао да се ни с ким није договарао о саставу будуће владе, али би “волео да победимо, да формирамо владу и да она за годину – годину и по, учврсти Србију на месту с којег се после лакше дише”.
– А ја бих се онда посветио председнич ким изборима – додао је.
На питанжње о томе шта СНС спаја с Карићевим ПСС-ом и Вулиновим Покретом социјалиста, одговорио је да је то жеља да се у Србији боље живи, а да то окупљање, процентуално, доноси више тим странкама него СНС-у.

Тужилаштво да испита и Динкића

Николић је оценио да Тужилаштво мора да испита како се Млађан Динкић залаже за регионализацију које у Уставу нема, ако је већ Тужилаштво најавило да ће испитати шта су два Албанца из Прешева и Бујановца говорила у Тирани, кад су рекли да би желела да живе у Албанији а у Прешеву.
– Није, ваљда, довољно то што Динкић каже „променићемо Устав“? Па и Албанци кажу „променићемо и ми Устав“! – додао је Николић, по коме није у складу с Уставом “ни то што ради ЛДП, који тражи да се призна независност Косова”.