Вести

Изградићемо Земун и запослити грађане

Чега се тичу ти пројекти?
- То је реконструкција фасада и асфалтирање улица. Бригу ћемо посветити најмлађима кроз едукације разних врста. Залагаћемо се за протеривање дроге из  земунских школа и улица. То ћемо спровести улагањем у спорт и покривањем видео надзором свих школа уз сарадњу са ПУ Земун.
Шта ће бити приоритет нове власти у Земуну?
- СНС се залаже за равномеран развој свих делова наше општине, то ће да ради и нова власт. За нас су сви грађани Земуна једнаки без обзира да ли неко живи у Грмовцу, Бусијама или у центру Земуна. Мораћемо да посветимо пажњу приградским деловима како бисмо завршили водоводну, канализациону, као и путну инфраструктуру.
Казали сте да ћете, када постанете први човек Земуна,формирати индустријску зону како бисте запослили грађане.
- Инсистираћу на развојним пројектима. У Земуну ћемо направити индустријску зону. Општина би у том случају учествовала у изградњи инфраструктуре и у уређењу саме зоне. Тако би привукли домаће и стране инвеститоре којима бисмо у законским оквирима поједноставили добијање дозволе и повећали улагања. Самим тим бисмо обезбедили посао за велики број људи.
Очигледно је да привреди дајете приоритет.
- Формираћемо на нивоу општине клуб привредника.
Земун се налази на обали Дунава, претпостављамо да ће и туризам наћи место у вашим плановима.
- Развој туризма је један од наших најважнијих задатака. Земун је на Дунаву, има прелепу архитектуру и богату историју, али нажалост у њему тренутно ништа није организовано, па тако ништа и не може да понуди. Потенцијал је огроман, а туризма нема. То је велика срамота. Срамота је што нема туристичку организацију. Зато и желимо да наиравимо велику и модерну марину у чијем би склопу било и пристаниште за бродове дуже од 30 метара који би довозили домаће и стране туристе у Земун. Велики Трг ћемо ослободити пијаце и вратићемо му намену у складу са именом.
Шта је са реконструкцијом Земуна?
- Културне и историјске знаменитости Земуна су бројне и треба их представити у најлепшем светлу. Зато је важно да извршимо реконструкцију старог дела Земуна.  Потребно је да обновимо фасаде како бисмо вратили лепоту и стари сјај ове  општине. Туристички потенцијал Земуна је културно-историјски, али и наутички,  као и забавни.
Шта ћете урадити са купалиштем "Лидо"?
- Даћемо све од себе да најлепше београдско купалиште добије свој прави изглед и функцију. Довешћемо струју и пијаћу воду, а плажу ћемо уредити по светским критеријумима са теренима за спорт и забаву. Нећемо само завршити „Лидо" већ и друге делове који ће бити чисти и уређени.
На који начин ће се заснивати ваша комуникација са грађанима?
- Да бисмо имали што бољи контакт са грађанима Земуна, одмах ћемо отворити канцеларију за свакодневни пријем грађана. Она ће служити као помоћ за решавање њихових проблема. Ново руководство ће обилазити МЗ и насеља, а у дневној комуникацији са грађанима урадиће све да им се олакша живот. Грађани су нас бирали и ми смо у њиховој служби.
Извршићемо легализацију.
Шта ћете урадити по питању легализације у овој општини?
- Залагаћемо се да више од 20.000 објеката, који су у процесу легализације, што пре легализујемо. Комисија за легализацију мора чешће да се састаје. Ми смо за легализацију која не смета развоју Земуна.