Вести

Ј. Јоксимовић: Делегација Српске напредне странке и Комунистичке партије Кине о продубљивању сарадње

Делегација СНС предвођена интернационалним секретаром СНС Јадранком Јоксимовић, поред које су били и потпредседник ГО Марко Ђурић, члан председништва Небојша Стефановић, посланици СНС Владимир Орлић, Весна Марковић, Александра Ђуровић и Марко Благојевић састала се данас са представницима Комунистичке партије Кине, предвођени чланом Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине Жанг Чунсијеном.

Чунсијен је поздравио убедљиву победу кандидата СНС на председничким изборима Александра Вучића и постигнуте резултате које је остварила Влада Србије у претходном периоду, истичући подршку Кине економском развоју и проспериту Србије, европским интеграцијама и очувању територијалног интегритета и суверенитета.

Саговорници су се сагласили да се добри односи између Србије и Кине огледају у међусобном подржавању по важним питањима од националног интереса за обе државе, као и да је посета делегације КП Кине још један показатељ успешне вишегодишње сарадње како на партијском, тако и на државном нивоу у разним областима који су од изузетне важности за свеобухватни развој Србије.

Јоксимовић је истакла да СНС и КПК деле вредности међусобног поштовања, и настоје да кроз размену искуства додатно унапреде међупартијску сарадњу на свим нивоима. Такође, нагласила је важност механизма сарадње „16+1“ у оквиру програма „Један појас, један пут“, у коме је препозната улога Србије и председника СНС Александра Вучића, као и успостављеног поверења и политичког дијалога.