Вести

Joксимовић: Аустрија даје пуну подршку Србији

Министарка без портфеља у Влади Републике Србије задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић завршила је посету Бечу састанком са другим председником Савезног парламента и председником Пододбора за послове ЕУ Карлхајнц Копфом.

Јоксимовић је изјавила да је још једном добила потврду подршке Аустрије, за оно што Србија ради на свом реформском путу, изразивши очекивања да ће се та врста охрабрења наставити  квалитативним спровођењем европских интеграција у Србији.

Министарка Јоксимовић  нагласила je да је спровођење структурних реформи један од стратешких циљева Владе, не само због европских интеграција, већ пре свега због стварања функционалне државе и да ће Влада урадити све што је неопходно како би грађани живели боље.

Јоксимовић је истакла да је важно да се и парламентарцима презентује аргументација Србије на њеном путу ка ЕУ и представе политичке и економске околности, јер они на важан начин учествују у одлуци о томе да ли ће и када Србија не само да отвори поглавља, већ и како ће напредовати на ЕУ путу. За Србију је важно да спољнополитичка активност буде интензивна и да Србија гради своје позиције у Европи и свету, истакла је Јоксимовић.