Вести

Јоксимовић: Добра сарадња са фондацијом Конрад Аденауер

Интернационални секретар СНС и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се са директором фондације Конрад Аденауер (КАС) у Србији Норбертом Бекманом. Разговарали су о досадашњој успешној сарадњи и наставку исте, са аспектом на образовни програм „Политикас“ намењен омладини СНС, процесу европских интеграција Србије и другим темама.

Јоксимовић је посебно акцентовала образовни програм „Политикас“ који реализује фондација Конрад Аденауер за омладину СНС ради пружања додатних знања из савремене политичке теорије и праксе која ће допринети унапређењу њиховог политичког ангажовања.   

Јадранка Јоксимовић навела је да су европске интеграције стратешки интерес Србије и да је Немачка као наш највећи билатерални донатор са више од 1,6 милијарди евра донација у последњих петнаест година значајна са бројних аспеката. Она верује да ће подршка Немачке и у наставку процеса приступања ЕУ бити настављена. Министар је истакла да је Србија фактор стабилности у региону.

Директор фондације Конрад Аденауер Норберт Бекман похвалио је резултате и реформе које Србија спроводи у процесу приступања ЕУ. Истакао је да ће КАС и у будуће, кроз обуке и семинаре које организује допринети оснаживању страначких кадрова и још успешнијој сарадњи СНС и Фондације.