Вести

Јоксимовић и Лопез о чланству СНС у ЕПП

Интернационални секретар Српске напредне странке Јадранка Јоксимовић састала се данас са генералним секретаром Европске народне партије и послаником Европског парламента Антонијом Лопезом.
 
Јоксимовић и Лопез у седишту ЕПП-а у Бриселу разговарали су о апликацији СНС за чланство и добијање статуса у Европској народној партији. Генерални секретар Лопез је рекао да су досадашњи утисци у упознавању са програмом, структуром и активностима Српске напредне странке позитивни и да се иде у добром правцу. Интернационални секретар Јоксимовић је још једном пренела заинтерсованост и искрену намеру СНС-а да постане део ЕПП групације, са којом дели исте политичке вредности и већ остварује добру сарадњу са бројним партијама чланицама ЕПП-а.
 
СНС је поднела апликацију за добијање статуса у ЕПП у фебруару, након чега је уследила студијска посета делегације ЕПП-a Београду, предвођена потпредседницом ЕПП Кориен Вортман Кол, која је имала за циљ да се детаљно упозна са структуром и начином функционисања СНС-а.
 
ЕПП представља највећу и најутицајнију политичку организацију која делује на простору Европске уније и која окупља 78  партија из 39 земаља широм Европе. Истовремено ЕПП представља и највећу политичку групацију у Европском парламенту, а једанаест партија чланица Европске народне партије има своје представнике на позицијама шефа Владе или шефа државе на простору ЕУ. 
 
Јоксимовић и Лопез разговарали су и о процесу европских интеграција Србије, актуелној политичкој ситуацији и дешавањима везаним за регион. Лопез је  изразио и очекивање да се у наредним месецима интензиварају високи партгијски сусрети  и учешће прдставника СНС-а на важним догађајима које ЕПП организује.