Вести

Јоксимовић и Наркевичиуте о сарадњи СНС и Хришћанских демократа Литваније

Интернационални секретар СНС Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са интернационалним секретаром Хришћанско – демократске странке Литваније, Гинтаре Наркевичиуте, о унапређењу сарадње између две странке.

Јоксимовић је истакла значај повезивања и сарадње сестринских странака унутар Европске народне партије, а посебно у размени искустава у области европских интеграција, са релевантним политичим странкама из земаља чланица ЕУ, које су успешно окончале овај процес.

Говорећи о односу Србије и Балтичких земаља, интернационални секретар СНС и министар за европске интеграције у Влади Србије Јадранка Јоксимовић, оценила је да има доста простора за даље унапређење односа и сарадње са Балтичким државама, а да управо сарадња са релевантним политичким партијама тих земаља може значајно допринети том процесу. Она се такође захвалила госпођи Наркевичиуте на подршци коју Литванија пружа Србији на њеном европском путу.

Саговорници су се сложили да има простора да се у наредном периоду интензивира сарадња између две странке на различитим нивоима, укључујући и омладину две странке, као и у оквиру Европске народне странке, након пријема СНС у чланство у овој организацији.