Вести

Јоксимовић: Италија подржава европску перспективу Србије

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са новоименованим амбасадором Италије Карлом Ло Кашом о билатералним односима две државе, европским интеграцијама Србије, реформама које се у процесу приступања спроводе, ситуацији у региону и другим темама.

Министарка Јоксимовић захвалила је на свеукупној подршци и помоћи коју Италија пружа Србији у процесу приступања.

Јоксимовић је истакла да је чланство у ЕУ спољно-политички приоритет Србије, а да су евроинтеграције најбољи механизам свеукупног развоја државе. Изразила је наду да ће нова Влада Италије задржати позитиван курс према европском путу Србије.

Јадранка Јосимовић прецизирала је да је Србија јасно опредељена да на свом европском путу, а ради добробити грађана и изградње правне и праведне, економски прогресивне државе спроводи реформе.

Јоксимовић и Ло Кашо сагласни су да су реформе у поглављима 23 и 24, која се тичу правосуђа, борбе против криминала и копрупције, мањинских права и медијских слобода, важне за наставак европског пута наше државе.

Јоксимовић и Ло Кашо сагласни су да се традиционално добри, и без отворених питања, односи Србије и Италије развијају на обострано задовољство и да има капацитета за њихово свеукупно развијање и јачање.

 

 

 

Извор: Танјуг