Вести

Јоксимовић: Партијска дипломатија СНС на корист грађана и државе

Интернационални секретар Српске напредне странке Јадранка Јоксимовић представила је данас политику странке на скупу Центристичко-демократске интернационале у Будимпешти, на позив премијера Мађарске и председника ФИДЕСА Виктора Орбана, који је и потпредседник те светске партијске организације.

Указујући да је са чланицама Центристичко-демократске интернационале, коју чине владајуће и опозиционе партије из земаља Европе, Латинске Америке, азијско-пацифичког региона и Африке, СНС успоставила јако добре контакте, Јоксимовић је рекла да је то један од корака ширења и јачања међународне позиције СНС, али и промовисања интереса грађана Србије.

"То је све једна додатна платформа коју смо ми као странка разгранали кроз нашу партијску дипломатију, коју јачамо и која је врло активна и препозната и у Европи и у свету. Успостављамо додатне канале комуникације са странкама и ускоро аплицирамо за чланство у Центристичко-демократској интернационали", нагласила је Јоксимовић.

Према њеним речима, овај вид контаката може да омогући и директне стране инвестиције, заинтересованост за тржиште у Србији, као и на више начина да отвори и подржи просперитетну политику која се води у нашој земљи.

"Верујем да ће кроз овај вид контаката СНС у будућности моћи да додатно допринесе доброј међународној позицији Србије", истакла је Јоксимовић оцењујући да је данас СНС странка са најјаче позиционираном међународном политиком и активностима. Каже да су партнери, које СНС има свуда у свету, додатни канали комуникације и платформа за промовисање пре свега интереса наше земље и њених грађана.

"Одговорна партијска дипломатија, какву СНС спроводи, је заправо најбољи гарант да све оно што смо направили у земљи, у међународним околностима добија додатну подршку, што је важно за наше грађане", нагласила је Јоксимовић.

Према њеним речима, велика је предност за земљу, њене грађане и странку када има пријатеље, партнере, сараднике и кога да позове у ситуацијама које "нису на руку", али и када има могућност да се њен глас чује на свим међународним важним форумима. Наводећи да је члану Центристичко-демократске интернационале, владајућој партији у Мађарској Фидес, пренела подршку председника Александра Вучића на предстојећим изборима, Јоксимовић је напоменула и да је СНС добила подршку пред предстојеће изборе у Београду.

Она је најавила да ће СНС идуће недеље у Мадриду потписати пуноправно чланство у Међународној демократској унији, која на светском нивоу окупља партије десног центра, од Европе, преко Канаде и Аустралије.

"Све ово је заправо врста додатне легитимизације наше странке у међународним односима. Ми нудимо нашим грађанима не само одговорну политику развоја, коју спроводимо у Србији већ и значајне и корисне међународне контакте", закључила је Јоксимовић.

 

 

извор: Танјуг