Вести

Јоксимовић: Приближавање Европској народној партији

Интернационални секретар Српске напредне странке, Јадранка Јоксимовић, састала се у Бриселу са председником Европске народне партије, Џозефом Долом. Повод сусрета били су разговори о конкретним корацима Српске напредне странке на путу ка чланству у Европској народној партији (ЕПП).

Након упућивања апликације Српске напредне странке за добијање статуса у ЕПП, која ће бити разматрана од стране ЕПП у скоријем периоду, договорено је да се организује посета делегације Европске народне партије Београду. Циљ посете био би детаљније упознавање делегације ЕПП са програмом, структуром и начином функционисања Српске напредне странке.

Председник ЕПП, Џозеф Дол, изразио је отвореност и заинтересованост ЕПП да СНС, као најутицајнија партија у Србији, сродне политичке оријентације, постане  део породице европских народних партија.

Jадранка Јоксимовић нагласила је да Српска напредна странка придаје велику важност приближавању и чланству у ЕПП, као и политичким вредностима и економским принципима које промовише ова групација, што је веома важно и у контексту европских интеграција Србије.

Европска народна партија представља највећу и најутицајнију политичку организацију, која делује на простору Европске уније, и која окупља 78 партија из 39 земаља широм Европе. Истовремено, ЕПП представља и највећу политичку групацију у Европском парламенту, а дванаест партија чланица Европске народне партије има своје представнике на позицијама шефа Владе или шефа државе на простору Европске уније.

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА