Вести

Јоксимовић: Сарадња Србије и ЕИБ на Агенди повезивања Западног Балкана

Министар за европске интеграције и национални ИПА координатор Јадранка Јоксимовић разговарала је са новим шефом регионалног представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Алесандром Брагонцијем о сарадњи у пројектима значајним за економски и друштвени развој Србије, а који се припремају и реализацију у сарадњи Владе Србије и ЕИБ-а.

Јоксимовић је са Брагонцијем анализирала актуелни статус пројеката у приоритетним областима за даљи убрзани и одрживи развој наше земље, посебно у сектору транспорта, енергетике и заштите животне средине, као подршке развоју малих и средњих предузећа, унапређењу образовања и здравља и урбаном развоју.

Јоксимовић је истакла финансијску помоћ коју Србија и преко ЕИБ добија од Европске уније, овог пута као економски повољне зајмове и нагласила значај тих улагања као подршку остваривању циљева регионалног повезивања и Зелене агенде.

"Из Инвестиционог оквира за Западни Балкан, за нас али и за читав регион, као и за додатно инфраструктурно повезивање са Европском унијом, од велике су важности изградња ауто-пута Ниш-Мердаре, модернизација железничке пруге Ниш-Димитровград, као и гасна интерконекција са Бугарском“, рекла је Јоксимовић.

Додала је да се на реализацији тих пројеката ради веома ангажовано и одговорно.

 

 

 

Извор: Танјуг