Вести

Јоксимовић: СНС постала пуноправна чланица ИДУ

Српска напредна странка постала је данас пуноправна чланица Међународне демократске уније (ИДУ) која окупља странке десног центра из целог света, а чланство у тој организацији, према речима интернационалног секретара СНС Јадранке Јоксимовић, даје додатну димензију стабилности коју СНС нуди грађанима Србије.

Српској напредној странци су чланство у ИДУ први честитали председник и потпредседник Међународне демократске уније Стивен Харпер и Дејвид Мекалистер.

Наводећи да није уобичајено да странка постане пуноправни члан, а да претходно није била посматрач или придружени члан, Јоксимовић је казала да је врло поносна што је на тај начин препознат рад Српске напредне странке.

"Водимо одговорну фискалну и политику економског просперитета у држави, као и већина партија модерне деснице", рекла је Јоксимовић.

Поред придруженог чланства у Европској народној партији пре више од годину дана, СНС се етаблира као респектабилна странка и у другим важним партијским организацијама, рекла је Јоксимовић и указала да је партијска дипломатија важна због контаката широм света, али и због стабилности коју напредњаци нуде грађанима.

"ИДУ окупља странке десног центра из свих делова света од Новог Зеланда, Канаде, САД, латиноамеричких држава, Европе. Изузетно разграната и успешна партијска дипломатија је на корист грађана и државе. Сва чланства и контакти дају додатну димензију стабилности", навела је она.

Јоксимовић је указала да се на тај начин могу превентирати ствари, јер се директно прати актуелна међународна политика, а важно је и да се глас Србије чује у међународним форумима.

"Ми грађанима Србије нудимо, као странка, одговорну унутрашњу политику, одговорну међународну политику, добре контакте пуно партнера и пријатеља и мислим да је ово велики и добар дан за СНС", закључила је Јоксимовић.

Интернационални секретар СНС Јоксимовић и представници партија, чланица Међуанродне демократске уније састали су се данас са премијером Шпаније и председником владајуће Народне партије Маријаном Рахојем у Мадриду.

 

 

извор: Танјуг