Вести

Јоксимовић учествовала на састанку Одбора Међународне женске демократске уније

Интернационални секретар Српске напредне странке и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић учествовала је на онлајн састанку Одбора Међународне женске демократске уније.

Јоксимовић, као потпредседница ове женске мреже Међународне демократске уније која је светска алијанса партија десног центра, са саговорницама је разговарала о политичком ангажману жена чланица ових партија, o активностима мреже у различитим деловима света, као и о борби против последица пандемије ковид-19 и њеном утицају на глобална дешавања у политици и економији. Такође, било је речи о плановима за организовање Форума 2021 Међународне демократске уније, који би требало да се одржи у Вашингтону до краја ове године.

Јоксимовић је информисала остале чланице Одбора о начину на који се Србија бори са последицама пандемије по здравље људи и на укупни друштвени и економски поредак. Том приликом истакла је да је веома успешно организована вакцинација грађана наше земље, али и помоћ и солидарност коју смо у том смислу пружили и другима у региону, као и отпорност наше економије у веома тешким условима за читав свет, показала да нас начин на који спроводимо свеобухватне реформе у процесу европске интеграције чине равноправним учесницима одрживих промена.

 

 

 

Извор: Танјуг