Вести

Јоксимовић: УСАИД донира још 22 милиона долара Србији за реформе

Министарство за европске интеграције и Влада САД потписали су допуну споразума о развојном партнерству, а у оквиру којег ће УСАИД Србији за ову годину донирати 22 милиона долара за реформе - унапређење привреде, енергетске ефикасности, медијског окружења, за пружање услуга грађанима, као и за заустављање одлива мозгова, изјавила је министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Јоксимовић је захвалила САД и УСАИД и истакла да очекује наставак те добре сарадње која је, како је рекла, немерљива са бројних аспеката.

"Надамо се подршци у наставку евроинтеграција и подршци у даљим структурним реформама. Имамо пуно посла посебно у области владавине права, али и стабилизације и очувања економских прилика и последица пандемије. Сви пројекти спроведени било у домену јачања институција, демократских капацитета, цивилног друштва, рањивих група, њиховог бољег укључивања као и инклузивног раста били су део наших структурних реформи и немерљива је подршка САД и политичка и стручна и финансијска у том процесу", рекла је Јоксимовић.

По њеним речима, 22 милиона долара ће бити коришћено на јачање демократских институција, на то да јавна управа буде доступна грађанима и да се оствари равномерни регионални развој, што укључује и запошљавање теже запошљивих група.

 

 

Извор: Танјуг