Вести

Јоксимовић: За пројекте 19 локалних самоуправа 10,2 милиона евра од ЕУ

У Београду су уручени споразуми о донацији Европске уније вредни 10,2 милиона евра, а намењени спровођењу пројеката социјалног становања и активне инклузије у 19 јединица локалне самоуправе.

Уговоре су уручили шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић рекла је и да смо показали да смо на разуман, одговоран, озбиљан и ефикасан начин ушли у процес коришћења и припреме за коришћење претприступних фондова ЕУ, на добробит сваког грађанина Србије било где у нашој земљи да живе.

Подсетила је да је из ИПА фондова рађена реконстукција бродске преводнице на Ђердапу која је била у гранту од око 11 милиона евра, док су данас уручени споразуми о донацији Европске уније у сличном износу - 10,2 милиона евра.

"Са једне стране имамо велики инфраструктурни пројекат који је веома значајан, а са друге стране нешто што је врло важно за социјалну димензију, друштвену емпатију коју морамо да покажемо посебно у временима пандемије корона вируса, али и постпандемијског опоравка где се нико неће опоравити уколико нема пре свега основних услова за достојанствен живот", рекла је Јоксимовић.

То, додала је, укључује становање, али и доступност здравствене неге, здравственог осигурања и свега онога што у 21. веку чини основни пакет елемената за достојанствен живот сваког грађанина.

 

 

Извор: Танјуг