Вести

Јованов: Антицивилизацијски напад Бодрожића на чланове Српске напредне странке

Потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов оштро је данас осудио напад потпредседника НУНС-а и функционера Покрета слободних грађана Саше Јанковића, Жељка Бодрожића, на чланове и функционере СНС у Кикинди.

- Сматрамо да је његово понашање апсолутно неадекватно, нецивилизовано и неприлично било каквом грађанину ове земље, а камоли некоме ко изгледа има амбицију да уређује државу, да одређује како ће држава да изгледа, ко шта може или не може да каже - рекао је Јованов на конференцији за новинаре у Кикинди. Напад, који је Јованов описао као антицивилизацијски, догодио се, каже, јуче.

- Јуче негде око 14.00 сата Жељко Бодрожић је на паркингу Градске управе пришао Миливоју Лињачком, вређао га и претио му, а затим је негде између 18.30 сати и 19.00 сати, такође на улици, пришао Петру Палатинушу, одборнику и члану Градског одбора СНС, и такође га вређао и претио му - навео је Јованов.

Он је напоменуо да се Палатинуш и Лињачки нису срели са Бодрожићем нити су се мимоишли са њим, него је он, каже Јованов, прешао са друге стране улице, пришао им обојици и затим их вређао и претио им.

- Брутална кампања коју Жељко Бодрожић води против СНС и њених функционера траје дуже од две године, можда и више. У тој кампањи не постоји увреда која није изречена, лаж која није изговорена, и ништа што је могло да се измисли а да није измишљено и написано у новинама којима он руководи и нико због тога ни на који начин није реаговао, нико никога због тога није вређао, нити на улици сусретао - истакао је функционер СНС.

Он је указао да "неко жели да Српској напредној странци и њеним функционерима оспори право да чак и одговоре на све оне увреде, претње и пљувачину која се две године без престанка спроводи у једном локалном политичком билтену који води и уређује политичар и новинар Жељко Бодрожић". При том, каже, са новинаром Жељком Бодрожићем СНС не комуницира.

- Али, немојте ми рећи да ми немамо право ни да се супротставимо политичару Жељку Бодрожићу, функционеру Покрета слободних грађана, и да се политички боримо против онога што тај покрет и његов огранак у Кикинди ради - нагласио је Јованов.

Он упозорава да је вербално насиље увод у физичко насиље, указујући да је индикативно то што је Бодрожић напао две особе које су се у последње време у име СНС оглашавале у медијима.

- СНС апсолутно стоји иза сваког свог члана и иза права сваког члана да се бави политиком на цивилизован и нормалан начин, на који су то радили и у претходном периоду. Апсолутно осуђујемо сваки напад овог типа и поручујемо свакоме, ко има идеју да се понаша као Жељко Бодрожић, да ће сваки напад као и ова два која су се јуче десила бити пријављен надлежним органима - рекао је потпредседник СНС.

Како је навео, СНС онда очекује од надлежних државних органа да "људе који изгледа нису у стању да функционишу у оквиру једне друштвене заједнице, усмере како то треба да изгледа и санкционишу их".

Јованов је додао да ово није први напад на Петра Палатинуша и да је нападан и пре 10-ак година што је, каже, тада такође било пријављено полицији, и то исти нападач. Грађани Кикинде су, навео је Јованов, овим добили јасну поруку - како би изгледала Кикинда којом би управљали Бодрожић и Мирослав Панић као лидери кикиндске опозиције и сви остали у тој опозицији.

- Мало је много локалним политичарима-приправницима да се баве највећом странком у овом делу Европе и да странци са убедљиво највећом подршком они одређују шта ће и како ће да ради. Задржавамо своје право да свакоме одговоримо, на сваку лаж, измишљотину и увреду које се лансирају у медијима са њихове стране. И то право да се бранимо нам апсолутно нико ничим неће ускратити, па ни оваквим нападима, које ћемо истог момента пријављивати полицији - закључио је функционер СНС.

 

 

 

извор: Пинк