Вести

Јованов: Циљ је да се позиција Србије отежа

Након изрицања правоснажне пресуде некадашњем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу, следи седница Савета безбедности Уједињених нација, на којој ће бити представљен извештај Међународног резидуалног механизма за кривичне судове у Хагу.

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов рекао је да је све ово део притиска на Србију око Kосмета.

“Наравно да није случајно и наравно да је Kосово и Метохија у питању. Председник Вучић недавно је најавио да Србију чека тежак период и да ће наша земља бити изложена жестоким притисцима. И то се сада дешава и манифестује на различите начине. Не верујем у случајности у политици, а посебно у међународним односима и мислим да је циљ да се позиција Србије отежа и да се постигне сагласност Србије са неким унапред припремљеним решењима”, сматра Јованов. Kако додаје, они који стежу обруч око Србије не разумеју какав је Вучић.

“Једну ствар превиђају. Прво, председник Вучић није човек који се повлачи пред притисцима и који се притисака плаши. И друго, председник Вучић има плебисцитарну подршку грађана Србије за политику коју води. Та политика подразумева поштовање према свима у свету, па и према њиховим ставовима и интересима, али пре тога и пре свега, води рачуна и бори се за остварење интереса Србије", оцењује Јованов.

 

 

 

Извор: Објектив