Вести

Јованов: Ђиласов Савез обнавља ДС која је уништила ову земљу

Миленко Јованов, потпредседник Српске напредне странке, изјавио је да се у Србији око Савеза за Србију обнавља иста она Демократска странка која је довела ову земљу на корак од банкрота.

- Данас имамо на делу процес обнављања Демократске странке из периода када је она уништила ову земљу. То је Демократска странка у којој је председник био Борис Тадић, у којој су високи функционери били Драган Ђилас, Вук Јеремић, Борко Стефановић, Бојан Пајтић, Јанко Веселиновић. Све су то били функционери ДС-а, посланици, они када су изгубили власт мало су се разишли. Сада поново праве оно што је било - казао је Јованов.

Он додаје да су ти људи довели ову земљу на корак од банкрота и да желе да се дочепају власти да би ојачали своје фирме.

- То су исти они људи који су затварали фабрике, отпуштали људе, правили огроман промет за своје фирме. То су људи који желе да се дочепају власти, да би наставили где су стали, да поново јачају своје фирме и компаније - истакао је Јованов и додао да би ти исти све узели себи:

- Драган Ђилас је 500 милиона евра зарадио до момента завршетка свог мандата. Питам вас ко на поштен начин може да заради тај новац? Јер он није производио ништа - подсетио је Јованов.

Како додаје, грађани су жедни правде и жељни да виде да, како каже, лопуже које су упропастиле ову земљу одговарају. Јованов је коментаришући оптужбе дела опозиције да СНС контролише медије рекао да се они управо жале и објављују то у медијима.

- Они у медијима причају да немају приступ медијима. То је интересантна ситуација - казао је Јованов.

Он је додао да је прослава стогодишњице присаједињења Војводине Србије протекла импресивно, а да раније то није уопште обележавано и да се од тога бежало.

- Чињеница је да смо дуги низ година имали власт која је бежала од тога да обележи годишњицу присаједињења Војводине Србији. Када је Демократска странка била на власти, радила је све што је могла да Војводину удаљи од Србије, а кад то нису успели, покушали су да удаље Србију од Војводине - оценио је Јованов. Како додаје, хтели су да формирају уместо српске, војводинску полицију.

- Војводина је служила да продуби кризу у коју уђе Србија. Када погледате како се данас понашају војвођански аутономаши, видећете да је та матица и даље жива. Они су научени да отежају положај Србије, то раде и данас. Када Тачи, Харадинај или било ко од тих живописних ликова са Косова и Метохије крене са неким својим активностима, јави се неко од Војвођана по професији, да припомогну да се Србија са северне стране ослаби - навео је Јованов и додао:

- Они су данас политички маргинализовани и не представљају важну политичку снагу, али то не треба занемарити.

Према његовим речима, Бојан Пајтић је спроводио све сулуде идеје у периоду од 2004. до 2016. године.

- У том периоду имате доношење декларације о угрожености Војводине од стране Србије, што је изазвало велики бес код људи. Демократска странка је давала тон аутономашкој политици. Они су се играли државе у држави. Не воле они Војводину јер воле равницу и тамбурицу, већ зато што воле паре - изјавио је Јованов. Како додаје, њима је једино битно да могу да узимају паре из разних фондова.

- Колико су фабрика, путева, школа, направили? Милијарде су потрошене за време њихове власти, а шта могу да покажу? Нема капиталних објеката. Богу хвала, та власт је промењена. Ми имамо приступ који подржава равномеран развој Србије - казао је Јованов.

Он је истакао значај компанија које долазе и које ће запослити много људи.

- На пример, Кикинда данас изгледа много другачије него у време оних који се заклињу у љубав према Војводини. Људи који су долазили у Кикинду сећају се предивног хотела у центру града, који је потпуно руиниран од стране једног Ђиласовог пајтоса и локалног тајкуна. Тај хотел представља слику и прилику политике Демократске странке, Драгана Ђиласа, Бојана Пајтића, свих оних који су се окупили око Ђиласовог и Јеремићевог савеза - оценио је Јованов.

 

 

 

 

 

извор: Пинк