Вести

Јованов: Мишковић предводи лоповско-тајкунски напад на народне паре

Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и шеф Посланичке групе СНС у Скупштини АП Војводине, сумирајући 2017. годину, каже да је Скупштина АПВ донела много важних одлука, почев од оне којом је спроведено слово Статута и омогућено да Војводина добије и традиционалне симболе, чије је усвајање Пајтићева власт спречавала.

Донете су, према његовим речима, и одлуке којима се смањују дугови Покрајине и више новца усмерава се према грађанима, као и одлуке које се тичу важних инфраструктурних пројеката. Ипак, Јованов посебно истиче измену Пословника о раду, која је усвојена крајем прошле године и којом се омогућава свим посланицима да, поред тога што имају право да говоре на једном од пет језика у службеној употреби, сада на тим језицима, уколико то желе, добијају и материјале за седнице Скупштине.

„Тиме смо послали јасну поруку да Србија поштује све своје грађане и мислим да смо превазишли многе земље, а посебно оне које се усуђују да нам држе лекције, а истовремено нису у стању да обезбеде да код њих преноћи табла са ћириличним натписом“, каже Миленко Јованов за „СНС Информатор“. 

* Шта се променило и шта је све урађено од када је СНС одговорна за управљање АП Војводином?

-Суштинска и најважнија промена односи се на то што покрајинска власт више није полуга за дестабилизацију Србије и што покрајинска и републичка влада сада имају партнерски однос и заједнички реализују пројекте важне за грађане Србије који живе у Војводини. Постоји битна промена и у начину на који функционише сама Влада АП Војводине. У фокусу њеног рада више нису унапред намештени конкурси, што је било једино чиме се бавила Пајтићева лоповска дружина, него озбиљни пројекти од значаја за локалне самоуправе у којима се реализују, али и за покрајину, и Србију у целини. 

* Када дођете из Ваше Кикинде у Београд, да ли примећујете колико се град променио на боље?

- Промене су заиста видљиве на сваком кораку и може да их не види само онај ко је злонамеран. Нема дела града у коме се нешто не ради, не гради, не реновира. Погледајте само фасаде у центру града, које су сређене након ко зна колико времена. Београд на води расте сваког дана и оствариће се сан многих генерација Београђана о спуштању града на реке.

* Какву кампању и какав резултат СНС очекујете на изборима за Град Београд?

- Судећи по првим назнакама, кампања ће бити веома жестока. Пазите, ту се скупила шарена екипа разних превараната. Имате тајкуна Мишковића, који их је све окупио, па жуте бароне Ђиласа, Шапића, Јеремића, Јанковића и остале, па имате саветнике Заева - Башановића и Шубару, па имате шефа сурчинског клана Лимуна Наранџића… Дакле, све го преварант и лопужа до лопуже. Нестали су мало на неко време, летели испод радара, па се сад распомамили жељни власти и пара. Сад, када је неко други вратио дугове које су они правили док су пљачкали и пунили своје џепове и када је неко други напунио народну касу коју су они испразнили да би се лично богатили, они би да се врате, јер виде да има шта да се украде и опљачка. Уверен сам да им народ то неће дозволити. 

* Колику улогу ће у овој кампањи играти Мирослав Мишковић, који је недавно врло тенденциозно упоредио Србију са Северном Корејом?

- Он има кључну улогу у окупљању те лоповско - тајкунске коалиције. Он их је окупио, он им даје паре, он је покретачка снага читавог тог удруженог лоповско - тајкунског напада на народне паре и буџет Београда. А Северну Кореју су од Србије правили његови лакеји Ђилас и Шапић, када су ставили под контролу све медије у Србији, како нико не би смео да писне о њиховом лоповлуку и криминалу, па кад им је и то било мало, онда су ударали и шамарали грађане који су се усудили да им поставе незгодно питање, или им кажу да нису задовољни њиховом страховладом. Само, пошто је и Мишковић од Ђиласа, Шапића, Јеремића и Јанковића имао и те какве користи, тада му је та риђо - жута Северна Кореја била потаман и ништа му није сметало.

* Недавно сте реаговали на изјаву Драгана Шутановца о „лажним инвестицијама на југу Србије“, и поред бројних фабрика које су отворене, најсавременијег Клиничког центра… Одакле толико дрских и безочних лажи у политичком простору?

- Отуда што не постоји други начин да се супротставите чињеничкој истини. Дакле, ако је чињеница да је у Лебану отворена фабрика, а јесте, ако је чињеница да је у Нишу изграђен најмодернији Клинички центар, а јесте, онда се тим чињеницама не можете супротставити ни са чим другим него лажима. Али, они ту упадају у другу замку, јер народ доводе до избора - да ли да верује њиховим лажима, или сопственим очима? Како народ разрешава ту дилему, можемо да видимо и у истраживањима јавног мњења, али и на изборима.

* Шта је следеће, у том контексту, што можемо да очекујемо од опозиције?

- Нисам сигуран да би на то питање, а са апсолутном сигурношћу, могао да одговори и неко много квалификованији од мене за стање људске свести. Знате, они причају са камењем, тамбурају у Скупштини, грче се од стреса и беса, фотографишу са својим сликама на зиду… Сумњам да модерна медицина има одговор на овако екстремне случајеве.

 

Грађани подржавају Вучићеву државничку политику

* И поред свега, изборни резултати у Пећинцима, Мионици, Неготину, Костолцу, па и у Прешеву показали су да недвосмислено расте подршка грађана политици Александра Вучића и СНС…

- Резултати избора у наведеним општинама, али и фантастична и убедљива победа Александра Вучића на председничким изборима, показују да огроман број грађана Србије подржава Вучићеву озбиљну и одговорну политику. То је државничка политика слободне и самосталне Србије, која води рачуна о интересима државе и њених грађана. Економски резултати који су, такође, производ те политике, а огледају се у отварању фабрика, смањењу незапослености и економском јачању Србије, довели су до тога да се повећавају плате и пензије, а подсетићу да је само пре неколико година држава била на корак од банкрота и постављало се питање хоће ли плата и пензија уопште бити.

 

 

 

 

извор: СНС Информатор