Вести

Јованов: Наш циљ је стабилност у држави

Председник посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов рекао је на седници да ће та посланичка група гласати за предложене допуне, не зато што сматрају да су оне добре или неопходне, напротив, њихово мишљење је да је ово један неодговоран предлог, већ због вишег циља, а то је стабилност у држави.

"Ја бих волео да могу неодговорно да кажем - нећу гласати за ово. Волео бих да сам у таквој позицији, на моју жалост нисам, и то је отприлике разлика међу нама. Лако је радити за државу оно што волиш и оно што ти прија. На оваквим стварима се показује како је и коме стало до државе, када мора да прогута, не жабу, него жабетину зарад нечега што је виши циљ", рекао је Јованов.

Јованов је одбацио тврдње опозиције везано за наводне "унутрашње миграције" због изборних резултата.

"Неким људима ће овим изменама и допунама бити отежано гласање на изборима, неки људи ће фактички бити онемогућени да гласају, и то ће бити последица ових закона, али због речи и договора, што је за нас најважније, гласаћемо за", рекао је Јованов и додао да је то био ултимативни захтев опозиције.

Јованов се обратио и члановима Српска напредне странке:

"Побеђивали сте и побеђивали смо годинама уназад. Ниједну победу нам нису дозволили да прославимо онако како се славе. Сваку су покушали да оскрнаве и оспоре да би тиме сакрили своју неспособност, нерад и незнање. Поштовани пријатељи, молим вас да издржите још двадесет дана, а онда под њиховим условима, да их победимо никад убедљивије, да виде да никакви услови не могу да замене то што немају политике и немају лидера као што је председник Вучић", рекао је Јованов.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2