Вести

Јованов: Наш одговор на њихово насиље је запошљавање људи

Скупштина АП Војводине данас, у законом прописаном року, на дневном реду има разматрање предлога буџета за 2019. годину.

"Буџет је за око 16 милијарди динара већи него 2016. године, када је формирана ова Покрајинска влада. Порез на зараде је са 3,4 милијарде данас скочио на 4,2 милијарде, а порез на добит са 4,6 на 8,4 милијарди динара", рекао је шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Војводине, Миленко Јованов.

"Економски показатељи у Војводини указују на то да се ситуација апсолутно мења на боље", нагласио је Јованов и истакао заједничку сарадњу Републике, Покрајине и локалних самоуправа.

Према његовим речима, највећи део новца из покрајинске касе и наредне године ће, поред улагања у инфраструктуру и здравство, бити усмерен у привреду и пољопривреду. Планираним буџетом за 2019. годину обезбеђен је и висок ниво улагања у областима образовања, културе, информисања и спорта, као и у области остваривања права националних мањина, навео је он.

 

Бора Новаковић напао Јованова због реченице: "Данас налепница, сутра наногица"

У Скупштини је бурно и пре расправе, пошто је пред почетак седнице дошло до инцидента. Повереник Народне странке за Војводину и члан посланичке групе "Алтернатива за Војводину", Борислав Новаковић, сукобио се у скупштинској сали са шефом посланичке групе Српске напредне странке Миленком Јовановим.

Новаковићу је на реверу носио налепницу са натписом "Слободни медији, слободни избори, слободне институције", а Јованов му је, при уласку у салу, рекао: "Данас налепница, сутра наногица". Новаковић је онда, упирући прстом у Јованова, узвикујући оптужио Јованова да "одлучује о томе ко ће бити осуђен", после чега је председник скупштине Иштван Пастор рекао обезбеђењу да Новаковића изведе из сале.

Јованов је поновио присутним представницима медијима реченицу коју је изговорио и додао:

"Запослићемо нових 23.000 људи, оне исте које је Бора Новаковић отпуштао и то ће бити наш одговор на њихово насиље и вербално и физичко", рекао је Јованов и нагласио:

"Буџет који данас изгласавамо је за 16 милијарди већи од буџета који је 2012. године оставила прошла власт".

 

 

извор: ртв.рс/танјуг