Вести

Кад празно буре зазвечи

Вређање ад персонам није најсрећније решење да облатите и дезавуишете било кога, а посебно искусног политичара са кредибилитетом као што је Вучић (кредибилитет је мерљива категорија, то наравно знате).
Приметна је фасцинација Драже П. политичким наступом и делима Вучићевим, а меморабилије и фактографско познавање следа догађаја у време значајне одлуке Николића и Вучића да формирају Српску напредну странку, превазишло је чак и моја сећања. Што говори да је Дража П. свестан у какву се глупост упустио, па се колико-толико помучио да нађе било какву Вучићеву недоследност из тог времена. Једино је проблематично што му се као главни сведоци појављују Поп Лазићева, Јовановићева, Радета, Вукићевићева и Ђилас. А ту све пуца од кредибилитета и поверења грађана у њих.
Присетио се Дража П. и неке приче о Вучићевим берзанским пословима, те је схватио да је пад Даун Џонсовог индекса генерисан Вучићевом „брокеражом“. Па то је заиста изванредан таленат. Обавестите све берзе од Лондона, Њујорка, Франкфурта до Токија, да обрате пажњу на кретање Александра Вучића. Мада, Вучић је скоро био у Токију, али неким чудом није забележен стрмоглави пад берзанског индекса. Смирио се Вучић.
Опет, признаје да су индекси СНС-а, који се мере кроз подршку грађана Србије невероватно порасли, за кратко време. Бикови углавном купују на берзи, а медведи продају очекујући зараду. Ко су бикови, а ко медведи на политичкој сцени Србије, Дражо П., процените сами.
Занимљиво, Дража П. се није сетио да потражи помоћ или учини нешто у тренутку када су падали сви индекси његовог дугогодишњег ухлебља Курира. Он то једноставно не уме, па је пустио да власник лепо оде у затвор, да се уређивачка политика заврти за 180 степени, а он, да једноставно постане озбиљнији јер пише за озбиљније новине. Плашим се да ће стилски утицај Драже П. на Данас бити већи него стилски утицај Данаса на Дражу П.
Али, о томе треба мислити.

Ауторка је члан Главног одбора Српске напредне странке
Аутор: ЈАДРАНКА ЈОКСИМОВИЋ