Вести

Кесар: СНС је увек за дијалог у циљу унапређења изборних услова

Народни посланик Српске напредне странке Дејан Кесар и Добрица Веселиновић из иницијативе "Не давимо Београд", разговарали су о томе колико су партије близу договора о изборним условима, као и о дијалогу власти и опозиције.

"Желео бих на почетку само да напоменем да господин Веселиновић није у позицији да он уређује емисију и да намеће ствари о којима ми треба да причамо", рекао је Кесар.

Овде треба да се разговара увек отворено, транспарентно и Српска напредна странка се увек залагала за један отворени разговор, да се чују различита мишљења, различити ставови а у циљу унапређења изборних услова, који су свакако много бољи, него што су били пре 2012. године.

"Што се тиче избора које господин Веселиновић спомиње, који су одржани у јуну месецу 2020. године, на којима је листа Александра Вучића "За нашу децу", освојила преко 60 одсто гласова и ти избори су у потпуности били легитимни и демократски и то признаје свет и све релевантне институције, чак легитиметет на тим изборима су дале и опозиционе странке", рекао је Кесар.

"Свакако показатељ слободе медија јесте што господин Веселиновић као представник ванпарламентарне странке данас седи на РТС-у, а годину дана пре тога је са представницима са којима учествује у међустраначком дијалогу улазио са тестерама на исти тај РТС. Србија је данас земља са много више демократског капацитета него што је била пре 2012. године, и то показује и међустраначки дијалог који иницирамо у Народној скупштини Републике Србије, на иницијативу Српске напредне странке и Александра Вучића", рекао је Кесар.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1