Вести

Кисић: Циљ Министарства јесте подршка младим људима

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић посетила је Тополу и изјавила да је једна од најзначајнијих пронаталитетних мера додела субвенција мајкама за куповину прве некретнине, коју је у Тополи добила једна мајка и позвала и друге мајке које испуњавају услове да се пријаве за ову субвенцију.

Министарка Кисић је са руководством општине разговарала о заједничким активностима у циљу побољшања пронаталитетне политике у овом делу Републике Србије и подршке породицама.

"Трудимо се да обиђемо сваки део наше земље и што више породица. Циљ Министарства за бригу о породици и демографију јесте да дамо подршку младим људима да заснују своје породице, као и онима који већ имају децу. Имаћемо много заједничких активности, а све у циљу да подржимо рађање деце и породице са децом", истакла је министарка Кисић.

Министарка Кисић је нагласила да министарство значајан део буџета усмерава управо ка локалним самоуправама.

"Циљ нам је да заједно градимо, улажемо и да промовишемо мере које представљају подршку породицама, подршку пронаталитетној политици, јер све што радимо и градимо, радимо због наше деце, да нас буде што више", навела је министарка Кисић, која је у Тополи посетила две породице и обишла Удружење "Загрљај".

Министарка Кисић је изјавила да је једна од најзначајнијих пронаталитетних мера Републике Србије додела субвенција мајкама за куповину прве некретнине, коју је у Тополи добила једна мајка.

Она је позвала и друге мајке које испуњавају услове да се пријаве за ову субвенцију, коју Република Србија на иницијативу председника Александра Вучића додељује од 1. јануара 2022. године.

 

 

 

Извор: Танјуг