Вести

Кисић: Држава улаже више новца него икад у лечење од ретких болести

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић истакла је да данас држава, уз подршку председника Србије Александра Вучића, издваја никада већу своту новца за лечење све већег броја ретких болести, а да је циљ свих тих мера које држава спроводи унапређење квалитета живота оболелих од ретких болести и њихових породица.

Говорећи на конференцији "Унапређење здравственог стања и положаја у друштву особа са ретким болестима, особама са ретким болестима и особама са инвалидитетом којима је потребна трансплантација органа", која је организована у Шапцу, министарка Кисић истакла је да је поносна што живимо у земљи, где, како је нагласила, имамо такво вођство које омогућава пружање помоћи онима којима је она најпотребнија.

"Данас се о ретким болестима више зна, више открива и више прича а за то је заслужна и супруга председника Тамара Вучић, која је препознала значај подршке оболелима од ретких болести и њиховим породицама и покренула низ активности које су дорпинеле већој видљивости ретких болести", рекла је министарка Кисић.

Министарка Кисић је подвукла да лечење појединих ретких болести захтева изузетно велика средства, али да је повећање квалитета живота једног детета и једне породице "непроцењиво".

Министарка Кисић подсетила је да је, поред финансијске подршке, у оквиру Министарства за бригу о породици и демографију формирана и Група за подршку породицама са децом оболелом од ретких болести и осталима који су оболели од ретких болести.

"Надам се да смо за ово кратко време демантовали многе сумње да је реч о само још једној групи и надам се да заиста јесмо подршка и та спона која је недостајала када се суочите са дијагнозом ретке болести", рекла је министарка Кисић.

 

 

Извор: Танјуг