Вести

Кисић: Хранитељи су међу најхуманијима у нашем друштву

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић присуствовала је обележавању 15 година рада Центра за породични смештај и усвојење Београд, где је истакла да су хранитељи међу најхуманијима у нашем друштву, јер деци без родитељског старања пружају топлину, породични дом и заштиту.

Министарка Кисић навела је да увек када је у друштву хранитеља има потребу да понови да се налази међу најбољим особама које красе све карактеристике доброг човека.

Министарка Кисић подсетила је да је Министарство за бригу о породици и демографију у протеклом периоду покренуло активности у циљу промоције хранитељства.

Министарка Кисић навела је да постоји низ изазова када је у питању хранитељство, од тога да недостаје одређени број хранитељских породица, до тога да је просечан узраст хранитеља старији него што би требало да буде.

Зато ће, према њеним речима, од великог значаја у наставку кампање за промоцију хранитељства бити учешће младих хранитеља, попут Катарине Перић, која је најмлађи хранитељ у Центру за породични смештај и усвојење Београд и са 24 године брине о сестри.

Министарка Кисић захвалила је Центру за породични смештај и усвојење Београд, који тренутно брине о око 900 деце у хранитељским породицама и координира рад око 600 хранитеља, на раду и труду да ова деца имају сигурност.

 

 

 

 

Извор: Танјуг