Вести

Кисић: Хранитељи су прави пример хуманости и емпатије

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић разговарала је у Пироту са хранитељима о њиховом раду, као и о изазовима са којима се сусрећу, на трибини „Креирање кампање за хранитељство у локалној заједници“, коју је организовао Центар за социјални рад у том граду.

Кисић је истакла да је хранитељство, иако привремена мера породично-правне заштите деце без родитељског старања, изузетно битан период у животима ове деце и младих. 

"Хранитељи имају велику улогу у најосетљивијем, најемотивнијем и најтежем периоду у животима ове деце и младих, ви их спремате за тренутак када ће наћи своју породицу, а ти тренуци нису нимало једноставни. Хвала вам на свему што радите", рекла је Кисић и додала да су хранитељи прави пример хуманости и емпатије.  

Како је додала Кисић, у Србији тренутно недостаје око 500 хранитељских породица. 

Кисић је због тога указала на значај промоције хранитељства, због чега је захвалила Центру за социјални рад Пирот на организацији трибине, која представља почетак кампање за промоцију хранитељства.  

Кисић је рекла да верује да ће ова кампања допринети повећању броја хранитељских породица.

У оквиру кампање биће представљени примери добре праксе и организоване обуке за стручне раднике у 16 општина - Чачку, Ужицу, Крушевцу, Краљеву, Милошевцу, Нишу, Лесковцу, Пироту, Шабцу, Јагодини, Ћуприји, Крагујевцу, Смедереву, Зајечару, Ваљеву и Пожаревцу, саопштило је данас Министарство за бригу о породици и демографију. 

 

 

Извор: Танјуг