Вести

Кисић: Нови кутак за породице и децу из Опова

Министарство за бригу о породици и демографију издвојило је у претходне две године близу 20 милиона динара за суфинансирање мера популационе политике и подршке у области породице у општини Опово, истакла је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић приликом обиласка новоизграђеног дечијег игралишта у овом месту.

Министарка Кисић истакла је да је за спровођење мера популационе политике, општина Опово прошле године добила нешто више од 11 милиона динара, те да су тим средствима изграђена два дечија игралишта у Опову и Сакулама, опремљени породични паркови, а обезбеђен је и фитнес на отвореном.

"Подстакнути оваквим одличним радом општине Опово, са великим ентузијазмом смо и ове године, са више од 8 милиона динара, подржали њихове пројекте. Циљ свих наших активности је да будемо окружени младима, да нас има што више и да се целом Србијом само виде дечији осмеси", навела је министарка Кисић.

Председник општине Опово Милош Марков истакао је да је подршка Министарства од великог значаја за све грађане ове општине и да су у Опову, захваљујући додељеним средствима, изграђени и опремљени простори где целе породице могу да бораве, уживају и заједно проводе време.

 

Извор: Танјуг