Вести

Кисић: Платформа "Чувам те" омогућила ефикаснији одговор институција

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић истакла је на радионици, коју је ФК "Црвена звезда" организовала за своје омладинце на тему насиља, да је Национална платформа за превенцију насиља која укључује децу "Чувам те", а коју је развила Влада Републике Србије, на све облике насиља.

Радионица је реализована у оквиру пројекта "Црвена звезда против насиља над женама", који реализује Фондација ФК "Црвена звезда" уз подршку Министарства за бригу о породицу и демографију.

Платформа "Чувам те", како је истакла министарка Кисић, објединила је све надлежне институције које реагују чак и ако постоји најмања сумња на било какав облик насиља и злостављања.

Кисић је истакла да је сваки облик насиља и злостављања апсолутно неприхватљив и да је циљ ове платформе да те појаве спречи. 

Платформа "Чувам те" је место где се може анонимно пријавити било какав облик насиља и злостављања, након чега те пријаве испитују релевантне институције.

"Министарство за бригу о породици и демографију и ја лично смо пуним срцем подржали овај пројекат, који  има за циљ спречавање насиља, а један од првих корака у том процесу јесте да причамо о томе. Свако ко трпи насиље треба да зна да не сме да трпи насиље, да има ко да га штити, да је држава уз њега", навела је Кисић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг