Вести

Кисић: Поносна сам што живимо у држави која уради оно што обећа

У Панчеву је у знак подршке оболелима од цистичне фиброзе посађено 65 ружа у облику плућа, а у садњи су, између осталог, учествовале министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије проф. др Дарија Кисић и директорка Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО) Сања Радојевић Шкодрић.

Министарка Кисић је исказала задовољство што се данас више него раније говори о ретким болестима и што се више улаже у њихово лечење.

"Срећна сам што се у ресорном министарству налази вредна група чије су активности усмерене на побољшање квалитета живота породица које имају члана оболелог од ретке болести", навела је министарка Кисић.

Министарка Кисић је додала да ће се садњом 65 ружа симболично нацртати плућа, која иначе представљају симбол оболелих од цистичне фиброзе.

"Поносна сам што смо од садњи ружа у Новом Пазару до данас урадили оно што смо обећали и договорили се. Поносна сам и што живимо у држави која уради оно што обећа, а срећна што сам могла да видим у очима мајки истинску радост што ће њихова деца имати безбрижно детињство и нормалан живот", навела је министарка Кисић.

 

 

 

Извор: Танјуг