Вести

Кисић: Право на субвенцију за куповину некретнине оствариле 552 мајке

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић изјавила је да су право на субвенцију за куповину прве некретнине по основу рођења детета до сада оствариле 552 мајке.

Кисић је, приликом посете породици Иване Миросављевић из Обреновца, која је купила стан уз подршку државе, поручила да је поносна на ову меру државе, која је једна од најзначајнијих пронаталитетних мера и која је уведена на иницијативу председника Александра Вучића.

Према њеним речима моменат када породица купи кућу или стан је сигурно један од најзначајнијих тренутака у животу и јако смо срећни што је држава у могућности да на овај начин подржи породице са децом.

Како је рекла право на субвенцију, бесповратних 20 одсто од процењене вредности некретнине, имају све жене које роде дете у нашој земљи, без обзира на то колико имају година, које је дете по реду, да ли су у радном односу или не, да ли су у браку или не. 

Према њеним речима, услов за добијање ове субвенције јесте да дете има до годину дана, као и да мајке нису власнице некретнине на подручју Србије. 

Кисић је изразила наду да ће се још више мајки пријавити за ову врсту подршке државе, јер ће то значити да се рађа све више деце.

"Све што радимо и градимо је за добробит наше деце и да нас буде што више", поручила је Кисић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг