Вести

Кисић: Србија се гради и напредује

О изградњи комплекса ЕXПО 2027 и даљим плановима Владе у домену повећања просечних плата и напретка економије, говорила је министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић.

Министарка Кисић навела је да пројекат ЕXПО 2027 није само листа лепих жеља, већ је заснован на стабилном буџету.

"Када је председник представио пројекат ЕXПО 2027 у нашој земљи, сигурна сам да се сваки грађанин осетио изузетно поносно на своју земљу. Пројекат није само списак лепих жеља већ је заснован на стабилном буџету. Када сам дипломирала пре мало више од 20 година било је незамисливо наћи одмах посао, поготово ако је добро плаћен. Просечна плата ће бити 1400 евра на нивоу целе државе захваљујући јаком буџету", рекла је министарка Кисић.

Министарка Кисић додала је да све што држава ради иде у корист грађана, поготово младих како би пожелели да остану у Србији и потенцијално формирају породицу.

"Сви памтимо период када су касе биле празне и када нисте могли себи да гарантујете стабилну будућност. Све што се гради иде у корист наших грађана, поготово како би млади пожелели да у Србији формирају породицу, као и да људи који су отишли пожеле да се врате у Србију. У плану је изградња 1500 станова који ће бити или продати или подељени одређеним категоријама. Председник Вучић је најавио повећање једнократне помоћи за родитеље који добијају прво дете", рекла је министарка Кисић.

 

 

 

Извор: Информер