Вести

Кисић: Све што се ради и гради је због деце

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић данас је са председницом Привременог органа општине Ћићевац Мирјаном Кркић обишла реконструисано дечије и школско игралиште у селу Плочник, које је финансирано заједничким средствима Министарства и ове општине.

Општина Ћићевац једна од 52 локалне самоуправе, у којима је Министарство за бригу о породици и демографију финансијски подржало пронаталитетне пројекте, истакла је Кисић и додала да је у селу Плочник овим средствима реконструисано дечије и школско игралиште, а у селу Лучина изграђено потпуно ново дечије игралиште.

Министарка Кисић додала је да је посебно радује да се значајан број младих после школовања враћа у Плочник и ту заснива своје породице.

Из Министарства за бригу о породици и демографију наводе да се у претходних неколико година више од 20 младих вратило што је за село које има 700-800 становника значајан број, а овим пројектом жеља је да им се да подршка, да млади виде да су донели добру одлуку као и да ће ово  место бити дивно за одрастање њихове деце.

Управо су деца, према речима Кисић, суштина свих мера које спроводе и држава и локалне самоуправе.

"Све што се ради и гради је због деце, желимо да имају срећно детињство и да се читавом Србијом виде дечији осмеси", истакла је Кисић.

 

 

Извор: Танјуг