Вести

Кисић Тепавчевић: Солидарност је основа развоја једног цивилизованог друштва

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, заједно са замеником директора Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Рељом Огњеновићем, учествовала је у сађењу 17 садница у Крађорђевом парку у Београду.

У оквиру акције "Међугенерацијска подршка природи" пензионери и школарци заједно су засадили дрвеће липе, јавора и кестена.

Кисић Тепавчевић је истакла важност солидарности између старије популације и младих.

"Када кажемо међугенерацијска сарадња, људи одмах помисле на помоћ старијим и изнемоглим људима, а то није тако. Управо популација најстаријих суграђана нам је за време пандемије Ковид-19 показала шта значи солидарност и одговорност. Њихово искуство нам је од огромног значаја, тако да у том смислу је јако битно да негујемо такву врсту сарадње и учимо од старијих", рекла је Кисић Тепавчевић.

Објаснила је да је међугенерацијска солидарност широк аспект и да је потребна енергија младих и њихов начин размишљања као и искуство старијих.

"Солидарност јесте основа развоја једног цивилизованог друштва и за њега нису потребна никаква материјална улагања, никаква средства само воља", рекла је Кисић Тепавчевић.

Данас смо заједно са младима и пензионерима симболично засадили дрво, рекла је Кисић Тепавчевић и додала да се нада да ће међугенерацијска сарадња расти као и посађена дрва.

 

 

 

Извор: Ало