Вести

Кнежевић : Чекам нови задатак

 Оставку на место министра пољопривреде дао сам из осећаја одговорности и очекујем да Скупштина Србије у наредних месец дана то верификује.

Све до тада настављам са редовним пословима. Својим сарадницима сам представио план рада за наредних месец дана, каже за Данас Горан Кнежевић, потпредседник СНС и министар пољопривреде, чија је оставка прихваћена у петак на седници Главног одбора Српске напредне странке.

„Након што скупштина верификује моју оставку, отићи ћу на одмор бар на недељу дана, јер нисам ишао на одмор последње две године. Након тога стављам своје и физичке и менталне капацитете странци на располагање, чекајући да ми одреде нови задатак“, наводи Кнежевић за наш лист.

Одговарајући на питање ко је то након говора лидера СНС Александра Вучића у петак на седници ГО још понудио оставке, Кнежевић истиче да су многи то учинили из моралних разлога, имајући у виду да је то први учинио управо председник партије. Имена, међутим, није желео да открије.

Што се тиче разговора унутар владајуће коалиције о реконструкцији Владе, он напомиње да он није био овлашћен да учествује у тим разговорима, односно да су у то укључени били само председници трију странака, па да не може много да говори о томе.

„Расписивање избора би било лоше по Србији у овом тренутку због многобројних започетих послова, нарочито преговора са Приштином о нормализацији доноса и са ЕУ о чланству. Међутим, уколико се не нађе заједнички језик између коалиционих партнера, у крајњем случају ће се расписати избори, што неће бити ни први ни последњи пут да се дешава тако нешто не само код нас већ и у другим земљама“, указује Кнежевић.

Аутор: Б. Цвејић