Вести

Кнежевић: Изградња фабрике Шандонг Линглонг промениће слику Баната и Србије

Министар привреде Горан Кнежевић изјавио је да кинеска компанија "Шандонг Линглонг", за чију ће фабрику у Зрењанину сутра бити положен камен темељац, има амбициозан план да производе 13 милиона гума годишње у Србији.

За Србију ће остварење те амбиције значити више радних места, више посла за домаће кооперанте и добављаче и бољи животни стандард, истакао је Кнежевић на конференцији Глобалног партнерства, коју је данас у Београду, уочи постављања камена темељца, организовала кинеска компанија.

"Са менаџментом компаније "Шандонг Линглонг" било је задовољство радити. Тај професионализам, мотивисаност и посвећеност на коју смо наишли потврђује да се ради о једној од најуспешнијих компанија на свету, од које ћемо много научити", рекао је Кнежевић.

Кнежевић је навео да ће изградња фабрике гума у Зрењанину променити слику тог града, Баната и Србије.

Кнежевић је истакао да кинески партнери могу у Србији да очекују добре, паметне и мотивисане људе, али и добар пословни амбијент и афирмисан политички подстицај.

Министар је указао да су односи између Србије и Кине на најбољем могућем нивоу и да су економски резултати управо последица доброг и челичног пријатељства две земље, које су успоставили двојица председника, Александар Вучић и Ши Ђинпинг.

Кнежевић је навео да се добри економски резултати огледају у пракси, наводећи као примере Хестил у Смедереву и Зиђин у Бору, као и изградњу кинеско-српског парка пријатељства у Смедереву.

Кнежевић је захвалио компанији "Шандонг Линглонг" што је у Београд довела 500 својих партнера, сарадника и коопераната из целог света, што, каже, потврђује какво поштовање Кина има према Србији.

 

 

 

Извор: Танјуг