Вести

Кнежевић обишао Сомбор и прве одбрамбене линије од поплава

  Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Горан Кнежевић посетио је село Гаково код Сомбора где је обишао АД “Граничар“ у реструктуирању и разговарао са радницима, послодавством и пољопривредницима сомборског краја. Након тога, министар Кнежевић је обишао и прве одбрамбене линије од поплава на Дунаву од Апатина до Бездана, где се данас очекивао врх поплавног таласа. 

Том приликом, министар Кнежевић је изјавио: „Према речима људи из водопредузећа, ниво водостаја Дунава биће највиши од када су извршене реконструкције насипа. Ми смо потпуно свесни те опасности и зато се понашамо одговорно у овој ситуацији“.

„Примењене су све мере редовне и ванредне одбране од поплава, наше људство, механизација и читава организација је спремна и мислим да неће бити неких значајних проблема“, рекао је министар Кнежевић и нагласио да за брањена подручја не би требало да буде практично никакве угрожености људи и материјалних добара.

„Видели смо какве последице је ова поплава оставила у Мађарској, Словачкој и Чешкој али уверени смо да нећемо имати таквих последица овде у Србији“, истакао је министар Кнежевић, додавши: „Зато сам данас ту – да разговарам са људима и да се на лицу места уверим у то“.