Вести

Кнежевић: Вучић дао пример како се води одговорна политика

Посетом Косову и Метохији, председник Србије Александар Вучић показао је, пре свега, одговорност и храброст, саопштио је данас министар Горан Кнежевић.

Председник Вучић је, на митингу који је одржао на централном тргу у Косовској Митровици, пред више хиљада људи, послао јасну поруку да Србија не одустаје од свог народа и да је спремна да се бори за његове интересе, истакао је Кнежевић.

"Узимајући у обзир сложеност ситуације на КиМ и безбедносне ризике, председник Вучић је показао изузетну храброст. Показао је да су му безбедност и живот Срба на тој територији на првом месту", навео је Кнежевић.

Према његовим речима, председник је свима дао пример како треба водити политику - хладне главе и позивајући на мир, без обзира да ли друга страна за то има слуха. Председник Вучић је рекао да Србију чекају битке које нису оружане, а то је да свом народу на КиМ обезбеди добре услове за живот и остварење свих права која им припадају.

"То је циљ одговорне политике коју води председник Вучић", истакао је Кнежевић. Он је додао да само привредни развој може да донесе бољи стандард грађанима на КиМ. Кнежевић, који је министар привреде у Влади Србије, наглашава да је управо јачање привреде једна од полуга која може да донесе боље услове живота Србима на КиМ. Кнежевић је, у том смислу, подражао и Бизнис форум који је одржан овог викенда у Лепосавићу. Форум је организовала Канцеларија за КиМ, окупио је око 130 привредника.

 

 

извор: Танјуг