Вести

Консензус о Косову

Николић каже и да би, када за то дође време, разговарао са представницима Косова, али "само формално".
- Тадић ми је у петак рекао да иде на Кроација самит у Дубровник. Мој одговор је био да држава није позвана и да ја не идем, а да он као грађанин има право да иде где хоће. Није ми, међутим, рекао да ће се тамо срести са Тачијем. Да јесте, препоручио бих му, због њега, да се не рукује са човеком који је под тако тешким оптужбама.

Шеф државе је нагласио и да не разуме шта је Тадић тиме желео:
- Рекао сам Филипу Гордону да не разумем шта је Тадић тиме желео, изузев да ми поручи да може да буде позван, а ја не. Он може оно што ја не могу - да се рукујем са човеком за кога се отворено говори да је чинио злочине над Србима, све док се не утврди да ли је то тачно или није - рекао је Николић.
Председник је изразио је наду да ће влада убрзо бити формирана:
- Не знам како ће нова влада да изгледа, али знам само да гори. Крајње је време да решавамо економске проблеме о којима изгледа више нико не брине.

ЈЕРЕМИЋ НЕ МОРА ДА ИДЕ

АКО нема новца за канцеларију у УН треба да се захвалимо на избору за место председавајућег ГС - рекао је Николић.
- Влада је знала да Јеремићев ангажман у УН носи и одређене трошкове. Када нам поднесу извештај колико средстава је за то одређено видећемо да ли имамо те паре или не. Уколико немамо, требало би да се извинимо, па нека ГС УН изабере неког другог ко ће да је води.