Вести

Kубуровић: Најбруталнији напад на државу и институције

Несвакидашњи инцидент који се данас догодио испред Народне скупштине Србије представља најбруталнији напад на државу, њене институције и народне посланике, као легитимно изабране представнике српског народа, изјавила је министарка правде и члан Председништва Српске напредне странке, Нела Kубуровић.

Kубуровић је истакла да је то једном речју напад на грађане Србије.

Kако је оценила, најпримитивније дивљачко понашање, позиви на линч и батињање политичких неистомишљеника једина су идеологија Бошка Обрадовића и његових сабораца окупљених око СЗС, који себе називају политичком елитом.

"Уместо да у Парламенту, као легитимној политичкој арени, на културан и цивилизован начин одмеравају политичке снаге и ставове, они су се определили за потпуно неприхватљив начин борбе – физичке нападе на представнике народа и легитимно изабране представнике Владе Србије", нагласила је Кубуровић.

Кубуровић је нагласила да то не само да представља непримерено и недостојно понашање, већ грађанима шаље врло јасну слику о њима самима, а то је да је физичко насиље једини метод политичке борбе који они познају.

"Надлежне институтиције треба хитно да реагују на овакве изливе насиља и бруталног нарушавања јавног реда и мира, и да не дозволе да се грађани Србије и у једном тренутку осећају угрожено од фашиста попут Бошка Обрадовића и других присталица СЗС", сматра Kубуровић.

Кубуровић је додала да је опозиција још једном показала да нема никакве адуте за предстојећу изборну трку и да је зарад јефтиних политичких поена спремна на све, па и на најгоре насиље.

 

 

 

Извор: Танјуг